Чи допоможуть кадрові зміни подолати МінЮсту "земельну мафію?"

28 жовтня 2021, 10:39
Власник сторінки
0
438

Найближчим часом в МінЮсті очікуються кадрові перестановки. Чи здатні претенденти на посаду заступників міністра подолати "земельну мафію?"

Ринок землі, який стартував цього року в Україні тільки набирає обертів, але вже засвітив дуже багато проблем. Як правило проблеми однотипні – чорні нотаріуси, які переофрмляють ділянки, рейдерські атаки на фермерів, безпека відомостей державних реєстрів

Але як правило можна спостерігати одну цікаву тенденцію. У тих регіонах де міжрегіональні управління працюють фахово та професійно ці проблеми вдалось мімнімізувати. Наприклад так відбувається на Франківщині, яку курує начальниця Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Вікторія Васильчук.

Всім хто цікавиться стартом ринку землі рекомендую почитати її публікацію 100 днів ринку землі.

В ній вона чітко та по поличках розклала як людям вберегти свої земельні ділянки від дій «чорних» нотаріусів та відбивати атаки рейдерів. І хоча вона визнала що проблему рейденрства остаточно не вирішено, однак вона чітко породемонструвала що збираєтсья боротися з цим злом.

Люди з такою позицією це дуже добре. Тим паче, що є інформація що вона є основною кандидатурою на посаду заступника Міністра юстиції з питань державної реєстрації, яка є вакантною вже протягом 4 місяців, після звільнення попереднього заступника Ольги Оніщук.

До речі якщо це правда хотілось би почути від неї в публічній площині відповіді на наступні питання:

1. Які плануються Ваші перші кроки на цій посаді та який Ваш глобальний план подолання успадкованих проблем?

2. В останньому інтерв’ю Міністр Юстиції заявив що рейдерство так і не подолане. Яка Ваша думка стосовно цього та як Ви збираєтеся його долати?

3. Скільки ще потрібно позбавити «чорних» нотаріусів свідоцтв, щоб Нотаріальна палата нарешті взялася за очищення своїх рядів?

4. Чи можливо на даний час ліквідувати державні нотаріальні контори та чи не призведе їх ліквідація до соціального вибуху?

5. Чому ДП «НАІС» не може забезпечити безпеку відомостей державних реєстрів?

6. Коли буде ліквідовано Антирейдерську комісію, адже Міністр Юстиції пообіцяв це зробити в найближчі шість місяців й чи поставив перед Вами Міністр Юстиції саме таке завдання?

Сподіваюсь суспільство зможе почути відповіді на ці питання найближчим часом. Оскільки саме відкрита та чесна позиція з цих питань допоможе суспільству краще оцінити фаховість і доброчесність імовірної претендентки.

 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.