Унікальний шанс для країни, дай Боже не останній!

07 жовтня 2021, 19:32
Власник сторінки
Политтехнолог
0
2471
Унікальний шанс для країни, дай Боже не останній!

Очікувана відставка голови Верховної Ради Дмитра Разумкова все ж таки відбулась. Однак на те, що відбулося можна дивитися під різними кутами та побачити позитивний момент для майбутнього України.

Вкотре Президент та партія влади довели, що можуть мобілізувати своїх народних депутатів разом з близькими депутатськими групами для вирішення принциповим для себе питань.

Перш за все партія «Слуга Народу» отримала повну і абсолютну владу в країні. Сьоме жовтня 2021 року може увійти у новітню історію України як момент встановлення системи повного контролю над владою.

Президент, підконтрольна йому лінія губернаторів та органів виконавчої влади, силовики та РНБО, Кабмін та відтепер Верховна Рада отримали унікальний шанс виконати ту програму, з якою йшов в президенти Володимир Зеленський. Мова іде про ту саму країну мрій, де добре жити, з якої не хочеться їхати і де зручно виховувати дітей та займатися бізнесом.

Річ лише у тому, чи буде такий шанс насправді використано, чи влада зав’язне у корупційних скандалах та розбірках з журналістами.

Насамперед Президенту України потрібно максимально мобілізувати своїх підлеглих, депутатів близької йому партії, чиновників та просто прихильників для того, щоб ефективно комунікувати з громадянами та розпочати відверто говорити про проблеми в країні. І не тільки говорити, а й швидко вирішувати.

Тим більше, що ситуація з коронавірусом та економічною кризою на ринку енергоносіїв ставлять під загрозу не лише українську промисловість, а й безпеку звичайних громадян під час проходження опалювального сезону.

А для Дмитра Разумкова доля підкинула той унікальний шанс, той момент, який буває в житті лише один раз. Ще два з половиною роки тому це була невідома для широкого загалу молода людина, яка займалась своїми справами, професійно консультуючи політиків та чиновників.

Вступивши до команди Зеленського, він став фактично спікером його передвиборчої кампанії, здобувши впізнаваність серед українців та забезпечивши підтримку Зеленського у публічній сфері.

За два роки Разумков зміг не лише отримати значний управлінський досвід на другій за рангом посаді в Україні, а й залишитися незаплямованим в корупційних чи інших скандалах, звичайних для української влади.

Однак за останні декілька днів провладна команда безкоштовно зробила Дмитру Разумкову найкрутішу та найефективнішу піар-кампанію.

Більшість рейтингів нещодавно надавали екс-голові Верховної Ради не більше 4-5% голосів серед потенційних виборців на майбутніх президентських виборах. Відтепер вимірювати рейтинг Разумкова буде кожне дослідження. Вже зараз деякі опитування серед користувачів Фейсбук показують сумний для Зеленського результат.

Таку потужну піар-кампанію, яку зробила Дмитру Разумкову партія влади, навіть уявити собі складно в самих найкомфортніших умовах. Фактично за тиждень Разумков перетворився на жертву режиму, центр опозиції, незаплямований російським слідом, корупцію або зв’язками з олігархатом.

Намагання зачистити дорогу для другого терміну Володимира Зеленського створило для Президента реального та найпотужнішого конкурента, можливості якого ще нікому не відомі.

Не слід забувати, що вперше проти Президента буде працювати не просто політик чи чиновник, а й успішний політтехнолог, який вже зробив одного президента.

Для кожного з вищеперерахованих осіб 7 жовтня стане тим самим Рубіконом, межою, переткнувши яку зворотнього шляху немає. І хто як скористується цим унікальним шансом, ми ще побачимо.

Як українцю мені байдуже прізвище майбутнього президента, однак мені не байдуже майбутнє моєї України.

Тому Володимиру Зеленському та Дмитру Разумкову можна лише побажати успіху у виконанні своїх передвиборчих обіцянок.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Верховная Рада,Володимир Зеленський,Дмитрий Разумков
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.