Американські «шістки» кремлівської пропаганди

08 вересня 2021, 10:13
Власник сторінки
0
34
Американські «шістки» кремлівської пропаганди

Візит президента України Володимира Зеленського в США під інформаційним ударом шісток Кремля

Не встиг Володимир Зеленський ступити на американську землю, з першим візитом в цю країну за каденції Джо Байдена, як відразу ж проти нього і України вцілому розгорнулася кричуща за своєю абсурдністю кампанія. Причому, не дивно, що стартувала ця кампанія з легкої подачі видання та американського «експерта», які вже давно помічені в неприхованій симпатії до Росії, якщо не сказати більше.

Так, на сторінках видання «The National Interest» так званий «експерт» Тед Гален Карпентер опублікував матеріал «Ukraine: Washington's Bellicose Security Client» в якому називає Україну небезпечним для США партнером!

«Експерт» вважає, що внутрішньою політикою Києва є авторитаризм, а не демократія, Зеленський проводить політику підриву цивільних свобод, а зовнішня політика України - це божевільна агресивність. Тому Україна для США небезпечний партнер, який схожий з Афганістаном, але відчуває безрозсудні територіальні амбіції.

Зрозуміло, що весь цей шизофренізм, починаючи від авторитаризму і закінчуючи «божевільними територіальними амбіціями», можна було б пропустити повз вуха, якби його не опублікувало видання «The National Interest» з посиланням на яке торпедувався інформаційний простір російськими ресурсами, починаючи від сірого сегмента, такими як «Красная весна» і закінчуючи майданчиками більш високого рангу – «ИноСМИ».

Фактично, можемо спостерігати воістину масштабну ІПСО, яка була запущена в інформаційний простір саме для дискредитації візиту президента України в США. Але, позитивним моментом в цій ІПСО є те, що на інформаційній арені, як і раніше, все ті ж самі добре знайомі нам шістки Кремля.

Наприклад, видання The National Interest вже давно себе розкрило, як інформаційний майданчик, що ретранслює в інформаційний простір США проросійські наративи.

Примітно, що в 2015-му, на сторінках цього видання російська шпигунка Марія Бутіна публікувала свої матеріали про те, що лише республіканець здатний привести США до величі, натякаючи на Дональда Трампа, в рамках масштабного втручання РФ у прийдешню виборчу кампанію 2016 року.

А 18 червня 2020 року The National Interest і зовсім опублікувало статтю президента Росії Володимира Путіна, в якій він в спотвореній формі трактував події Другої світової війни!

Щодо «експерта» Теда Галлена Карпентера, то і цей персонаж добре відомий контекстом своїх матеріалів. Наприклад, в квітні The National Interest опублікував матеріал авторства Т. Карпентера під назвою «Joe Biden's Ukraine Policy: A Repeat of George W. Bush in Georgia?», в дослівному перекладі - «Політика Байдена в Україні: повтор того, що Джордж Буш зробив в Грузії?». У цьому матеріалі автор завуальовано звинувачував Джо Байдена в провокуванні конфлікту між Україною і Росією, мовляв винна зовсім не Росія, яка в 2014 році вторглася в Україну та окупувала Крим і частину Донбасу, регулярно стягує до українських кордонів сотні одиниць військової техніки і десятки тисяч військовослужбовців, а саме президент США!

Потім, в самий розпал навчань "Сібріз-2021" Тед Гален Карпентер на сторінках The National Interest вирішив заявити, що Україна не підходить на роль союзника США. А все тому, що, на думку "експерта", в Україні розгул "нацизму". Знайомий наратив?

Що цікаво, цей "експерт" в своїх "аналітичних" статтях ніколи не користується фактажем. Наприклад, не приділяє уваги тому, що радикальних неформальних угруповань в Україні не більше, ніж в будь-якій іншій європейській країні, або що автократія - це скоріше форма правління в тій гібридної країні, яка платить Теду Галену Карпентеру за його статті, а не України, яка в рейтингу прав і свобод набагато вище Росії.

Очевидно, що візит Зеленського в США дуже турбує росіян, а тому вони підключають до його дискредитації всі можливі ресурси. Але, радує хоча б те, що з наявних ресурсів у РФ залишилися лише «експерти» і видання, які вже давно себе дискредитували та не заслуговують на довіру. Головне тільки, щоб цих горе-експертів не почали в наш інформаційний простір затягувати наші горе-ЗМІ.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.