Угорщина – тимчасовий союзник кремля у гібридній війні проти України

03 вересня 2021, 09:17
Власник сторінки
0
120
Угорщина – тимчасовий союзник кремля у гібридній війні проти України

У Росії з'явився новий привід для всенародного тріумфу - Угорщина і Росія уклали контракт на 15 років про постачання газу через Сербію і Австрію, повністю виключивши транзит через Україну

Домовленість передбачає старт подачі ресурсу 1 жовтня цього року. Але якщо хтось подумав, що радість народу і Кремля викликана тим, що зазначена угода обіцяє величезні економічні перспективи і істотно поліпшить рівень життя пересічних росіян, поспішаємо запевнити - це не так, пише політичний оглядач Ігор Мечников.

Левова частка прибутку, як і раніше, буде розділена між ключовими гравцями команди, яка годує і оберігає путінський режим. Громадяни ж, як і раніше, будуть задовольнятися убогими недоїдками, вмирати від допотопної медицини і з «чималим задоволенням» використовувати вуличні туалети через брак централізованої каналізації.

Так, де ж привід для всеросійської радості?

Справа в тому, що домовленість про постачання газу через Сербію і Австрію в Кремлі планували як удар по економіці України, і Будапешт в цьому питанні істотно підіграв Москві.

у Білокам'яній уже поспішили спрогнозувати, як Київ в умовах поставленої на коліна економіки, внаслідок припинення транзиту газу через її територію, принижено випрошує у Росії відновлення раніше досягнутих угод, забувши про окупацію Криму та погодившись на всі умови по Донбасу.

Те, що це питання лежить саме в цій площині свідчить радість відвертих пропагандистських ресурсів, наприклад Telegram-каналу «Цибуля».

Позиція РФ із зазначеного питання зрозуміла.Пошук першої ліпшої можливості нашкодити Україні давно стали пріоритетом зовнішньої політики Кремля. А ось дії офіційного Будапешта вимагають погляду під іншим кутом.

Прем'єр-міністр Угорщини Орбан виявився в переліку «друзів путінського режиму» не тільки завдяки ідеологічних моментів, але і також - завдяки спільним з РФ економічним проектам. З ідеологічної точки зору Орбан не зовсім виправдав очікування Кремля. Зустріч в квітні 2021 року в Будапешті прем'єр-міністрів Угорщини і Польщі Віктора Орбана і Матеуша Моравецкого, а також лідера італійської партії «Ліга Півночі» Маттео Сальвіні, явно продемонструвала неможливість об'єднання європейських націоналістів, як цього бажали в Москві.

Таким чином, Росія була змушена тимчасово відкласти процес згуртування європейських ультраправих і зосередилася на просування своїх економічних інтересів вглиб європейського континенту, створюючи паралельно зашморг економічних проблем навколо України. І ось тут варто нагадати забудькуватим угорцям, чим може закінчитися загравання c кривавим режимом.

Росія кожного разу користується нагодою нагадати, що ніколи злочини фашизму забуті не будуть. А ось Угорщина, схоже, готова забути злочини іншого режиму - комуністичного. Криваве придушення Радянським Союзом Угорського повстання 1956 роки вже не служить нагадуванням для Будапешта, наскільки кровожерливий монстр ховається в кремлівських кабінетах.

Нагадаємо, у відповідь на повстання угорців проти чинного в країні комуністичного режиму, СРСР ввів в країну війська. В результаті зіткнень повстання було придушено, а втрати Угорщини склали 2652 чоловік убитими серед повстанців, 348 чоловік убитими серед мирних жителів, а також пораненими - 19226 осіб.

Змушені констатувати, що сучасний путінський режим вже мало чим відрізняється від комуністичного режиму СРСР тих часів. Окупувавши частини територій сусідніх країн і породивши масу затяжних конфліктів, сучасна Росія є гідною послідовницею кривавих традицій Союзу.

Той факт, що активна торгівля з диктаторськими режимами має властивість закінчуватися кровопролиттям, в Угорщині за краще не згадувати, наївно вважаючи, що путінізм не зможе дотягнути свої закривавлені руки до Будапешта через всю територію України.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.