Хто намалює 30 млрд. доларів для «Енергоатому» і Westinghouse?

31 серпня 2021, 18:48
Власник сторінки
член Наблюдательного совета Института энергетических стратегий
0
299
Хто намалює 30 млрд. доларів для «Енергоатому» і Westinghouse?

Меморандум "Енергоатома" і Westinghouse про будівництво блоків Хмельницької АЕС – це просто лист про «мир, дружбу і жвачку». Більше нічого. На жаль.

У Westinghouse на сьогодні немає жодного (!), іще раз – жодного, розроблено проекту будівництва блоку АЕС.

Нарешті Westinghouse – це сьогодні глобальна корпорація, де розділені напрямки діяльності і сфера будівництва АЕС у них – на десятому місці. Тобто, фактично не фінансується.

Westinghouse може реалізувати будівництво блоків АЕС виключно у партнерстві із Китаєм, які будує блоки по технології AP1000. Так може Зеленський не туди поїхав і не з тими меморандум підписували?

Westinghouse на сьогодні інженерно і технологічно не здатний побудувати блок на базі розробки реактора AP1000.

Westinghouse, – як це не сумно розуміти, але компанія є перманентним банкротом. І навряд чи Westinghouse завершить, вийде із цього процесу і стабілізується у наступні 10 років. Це іще скромно сказано. Тому як банкрот зможе побудувати в Україні хоча би 2 блоки АЕС? Питання риторичне.

Зважаючи на це постає питання, де Westinghouse-банкрот візьме 30 млрд. дол? Йому і зараз особливо ніхто нічого не видає.

Питання до Зеленского: так що ж тоді і для чого підписали тоді у США? Відповідь проста як колись хороші і зрозумілі жарти «Кварталу 95»: для отримання можливості виділяти гроші із бюджету гроші на будівництво блоків Хмельницької АЕС. І ясне діло, що Westinghouse не дасть ні копійки із «намальованих» 30 млрд. дол. Зате буде активно брати участь в освоєнні планованих 76 млрд. грн (3 млрд. дол).

На цьому можна ставити крапку. І видати премію журналістам, які активно висвітлювали підписання меморандуму із Westinghouse.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Энергоатом,Владимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.