Друга частина «статті Путіна» у виконанні Медведчука

31 серпня 2021, 13:21
Власник сторінки
0
77
Друга частина «статті Путіна» у виконанні Медведчука

РФ випустила гучну пропагандистську методичку про Україну під назвою «Про історичну єдність росіян і українців»

Нещодавно РФ випустила гучну пропагандистську методичку про Україну під назвою «Про історичну єдність росіян і українців», переповнену брехнею, підміною понять, маніпуляціями і спотворенням історичних фактів. Росія продовжує активно працювати над просуванням своєї, альтернативної історії для її використання в гібридній війні проти України. Спостерігаючи за російським інформаційним простором, не можна не помітити очевидної тенденції (іншими словами - виконання вказівок від кураторів з ФСБ / ГРУ РФ) по публікації подібних «аналітичних» матеріалів - спочатку був Путін, потім лідер терористичної «ЛНР» Пасічник, тепер Медведчук. У назві цієї статті не просто так міститься фраза про «другу частину», адже нічим іншим не можна назвати голослівний «матеріал» В. Медведчука під назвою «Який може бути Україна? Якою бути Україні? ».

Зазначена стаття практично переказує матеріал свого господаря з Москви, популяризуючи наративи і меседжі агресора. Там є все: очорнення української влади одночасно з відбілюванням ОПЗЖ та Путіна; слова про «єдиний народ»; тези про утиск російськомовного населення і опозиції; «Зовнішнє керівництво» Україна; меседжі про фашизм в Україні і т.д. Очевидно, що кремль запустив нову гілку інформаційної агресії, зробивши наголос на псевдоаналітичну складову і підключивши до цього свою агентуру з числа опозиції в демократичних країнах і терористичні організації.

Зокрема, в статті міститься дуже яскрава підміна поняття «патріот», де таким є «не той, хто змушує інших любити свою країну або виганяє тих, хто, на його думку, країну не любить, а той, хто зараз буде рятувати свою країну від розвалу, «зшивати» її, будувати і робити її сильніше у всіх відносинах ». Тобто, Медведчук дає зрозуміти цільовій аудиторії, що налагоджений ним бізнес в РФ виключно для власної вигоди і співпрацю з російськими спецслужбами означає, що він є «патріотом». По всій видимості, патріот РФ, а не України.

Також варті уваги меседжі про створення з України «анти-Росії», що ніколи в Україні популярним не вважалося. Це штучно створений наратив самою Росією для виправдання втручання в справи України, збройної агресії і розв'язання війни проти України. Якщо в Україні хтось говорить про єдину державну ідеологію патріотизму та євроінтеграції, то це інтерпретується як антиросійська, «бандерівська» позиція, націоналізм. На тезу про «анти-Росії» відповіло Міністерство закордонних справ України. За словами представника МЗС Олега Ніколенко, «Розмова про перетворення України в« антипод »Росії демонструє нерозуміння внутрішніх процесів в нашій державі. Українці, як суверенна нація, самостійно визначають вектор свого розвитку без прив'язки до третіх сторін. Ні російські танки, ні провісники токсичних ідей «русского мира» не змогли і не зможуть зупинити трансформацію України в сучасну європейську демократичну державу ».

Медведчук в черговий раз привів громадськості наочний приклад свою проросійської позиції та роботи в інтересах Москви, що обов'язково буде використано у якості доказової бази звинувачення Медведчука в державній зраді.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.