«Миряни» РПЦвУ готують провокації до приїзду Вселенського Патріарха Варфоломія

16 серпня 2021, 16:34
Власник сторінки
0
82
«Миряни» РПЦвУ готують провокації до приїзду Вселенського Патріарха Варфоломія

Багато хто помітив, як після "святкування" Хрещення Київської Русі-України агенти РПЦ в Україні притихли, звівши до мінімуму гучні заяви і різного роду популістські акції.

Очевидно, що це лише пауза, а не капітуляція. Пауза для того, щоб оцінити результати дії всіх структурних підрозділів до і після "святкування" Дня хрещення Київської Русі-України, оцінити ефективність тих чи інших акцій, і продумати план дій на День Незалежності України. Викликано це було тим, що, по суті, не дивлячись на відчайдушні спроби всіх інформаційних ресурсів проросійського штибу в Україні і безпосередньо підконтрольних РПЦвУ і ОПЗЖ, переконати своїх глядачів і читачів в тому, що минула акція була успішною - це не так.

Це не так, тому що РПЦвУ не вдалося виконати програму максимум своїх московських кураторів - зірвати візит Вселенського патріарха Варфоломія в Україну. Це не так, тому, що влаштований в Києві сход віруючих РПЦвУ насправді кількісно виявився не рекордним, а згідно фактичних даних навіть меншим ніж в минулі роки. Це не так, тому, що парафіяни продовжують відвертатися від РПЦвУ і повернути цей процес філії РПЦ в Україні з кожним роком стає все складніше.

Саме з цієї причини була обрана дещо інша тактика дії РПЦвУ, а саме, якщо не вдалося зірвати візит Вселенського патріарха в Україну, так його треба зіпсувати і цілком дискредитувати.

Саме з цією метою представники ГО "Миряне" (так звані "бойові миряни РПЦвУ"), повідомили про те, що вони направили лист Вселенського патріарха з вимогою про зустріч, відразу після його прибуття. Підкреслюю - лист з ВИМОГОЮ.

Погодьтеся, звучить таке звернення до Вселенського патріарха від громадської організації, яка не має ніякого офіційного статусу в церковному світі, як мінімум неприпустимим. І тільки починаючи з такого звернення вже можна передбачити відповідь. Але, далі - більше.

Керівництво "Мирян" закликає всіх своїх адептів прийти 21 серпня о 9:00 до будівлі Верховної Ради, де повинна буде відбутися зустріч Вселенського патріарха зі спікером ВР, щоб показати тому, кого два тижні тому РПЦвУ на своїх плакатах проклинали і проганяли з України, що вони - це величезна "канонічна" Церква, яку "утискає" ПЦУ і нинішня київська влада.

Власне, задумка і цілі, які переслідує ОЗУ "Миряни", більш ніж очевидні. Те, що дана організація може збирати багатолюдні мітинги, вона вже довела не один раз. І то, що 21 серпня під стінами ВР збереться значна людська маса - це незаперечно. Питання в іншому - як далеко ця маса зайде, і як далеко зайдуть в РПЦвУ по відношенню до своїх парафіян?

Адже коли Вселенський патріарх прибуде до Верховної Ради, він явно не захоче зустрічатися з тими, хто не має ніякого офіційного статусу, поза розписаного по хвилинах графіка і більш того, тими хто, очевидно, є провокаторами. Але тоді може бути запущений зовсім непередбачуваний сценарій: від штовханини, димових шашок, зіткнень з правоохоронцями до до провокацій «нападів» на православних "Мирян" з можливими жертвами. Все це максимально поширюватиметься не тільки серед ресурсів ОТЗЖ і РПЦвУ, але й серед цілком-таки адекватних українських ЗМІ в погоні за скандальною темою і картинкою. На жаль, але часом навіть патріотичні ЗМІ поводяться вкрай непатріотично, в гонитві за рейтингом.

Насправді наразі складно говорити про те, який із сценаріїв буде задіяний. Але, очевидно, що Росія, яка програє свою гібридну війну по всіх фронтах, буде в двадцятих числах серпня відчувати непередавану біль.

Саме тому московські куратори можуть піти на все, і віддати своїм маріонеткам в Україні наказ, настільки ж нелюдський, як і весь кремлівський режим, нині правлячий в Росії. А те, що в РПЦвУ не шкодують своїх прихожан, було яскраво продемонстровано протягом останніх років неодноразово!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.