Ненависть замість молитви. Хрестна хода чи політичний мітинг РПЦвУ?

28 липня 2021, 10:56
Власник сторінки
0
Ненависть замість молитви. Хрестна хода чи політичний мітинг РПЦвУ?

Замість мирної молитви у спокої та примиренні зі всіма, в РПЦвУ сповнені ненависті до Вселенського патріарха Варфоломія і цілеспрямовано підбурюють своїх вірян на ненависть до нього.

Про це свідчать фотографії із ходи РПЦ в Києві, які наввипередки публікували проросійські Інтернет видання. На світлинах видно, як чоловік тримає оберемок плакатів із гаслами проти Вселенського патріарха. «Святий Володимире захисти нас від Варфоломія», «Стоп рейдерство Варфоломія», «Геть Стамбул» написано на плакатах. Таким чином в Московському патріархаті розпалюють ненависть на релігійному підґрунті до представників іншої релігійної організації.

При чому бажання більшості парафіян перейти до Помісної Православної Церкви України в РПЦвУ традиційно сприймається як «захопленням їхніх храмів».

З плакатів складається враження, що патріарх Варфоломій особисто захопив храми РПЦ в Україні. Ось таке задзеркалля і відверта брехня і поширення ненависті від організаторів політичної ходи, яка прикривається назвою «хресна хода» і «спільна молитва». У Біблії сказано, що перед тим, як молитись чи приносити жертви Богу, потрібно примиритись із ворогом, а тоді вже молитись. Чи можуть люди, які не виконують основних настанов свого Бога зватись віруючими християнами? У євангелії від Матфея сказано (5:22-26): «…всякий, хто гнівається на брата свого даремно, підлягає суду; а хто скаже на брата свого: «рака», підлягає синедріону; а хто скаже: «потвора», підлягає геєні вогненній. Отже, коли ти принесеш дар твій до жертовника і там згадаєш, що брат твій має щось проти тебе, залиш там дар твій перед жертовником і піди перше помирися з братом твоїм, і тоді прийди й принеси дар твій».

Не обійшовся захід і без брехні про його чисельність. Так, офіційний канал РПЦвУ заяввив, що хресна хода із Володимирської гірки до Києво-Печерської лаври зібрала рекордну кількість вірян – аж 350 тисяч. Проте у Національній поліції підрахунки спростували, назвавши інще число – 20 тисяч людей.

Окрім того, у зв’язку з нібито складаною епідеміологічною ситуацією, Російська православна церква відмовилася від проведення традиційної хресної ходи в Москві. Це дуже нагадує ситуацію що відбулася в квітні минулого року, коли керівництво РПЦ розіслало циркуляр по всіх російських митрополіях та єпархіях із зазначенням утриматися від масових заходів на релігійні свята, в тому числі Великдень. Водночас даний циркуляр не надходив у РПЦвУ, а був тільки розісланий по території Росії і тимчасово окупованого Криму.

Такі подвійні стандарти РПЦ – на території України прихожан РПЦвУ закликати до відвідування масовах заходів в умовах пандемії, а в самій Росії давати вказівки максимально дотримуватися карантину – слід розглядати як диверсію, спрямовану на погіршення епідеміологічної ситуації в нашій країні.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.