Газ.net, або Феномен німецького кацапізму

22 липня 2021, 16:27
Власник сторінки
эксперт, политолог
1
211
Газ.net, або Феномен німецького кацапізму

Дійові особи: Канцлерин Меркель, другий головний бенефіціар Північного потоку. Привід президента Владіміра Путіна, першого головного бенефіціара Північного потоку.

Дійові особи: 

Канцлерин Ангела Меркель, другий головний бенефіціар Північного потоку. 

Президент Джо Байден, виконавець подвигу Геракла по розгрібанню завалів євроатлантичної єдності. 

Привід президента Владіміра Путіна, першого головного бенефіціара Північного потоку.

ПП (Північний потік) – незрима міфічна потвора, майорить десь над головами учасників трагедії.


Президент Зеленський… у переліку дійових осіб  не значиться.


Дія перша. Вона ж – остаточна.


Маленьке ранчо в Техасі. Чути розбещені крики койотів та бізонів. Над дерев’яним столом схилилися Байден та Меркель На столі - тільки що підписана ними угода про Північний потік-2.

Байден: Майне кляйне фрау Меркель! Я нас вітаю –нарешті ми домовились. А Вас вітаю ще зі святом, з новим газом! Прямо як та гарна парочка - Семен та Одарочка. Коли Німеччина до свого ПП №1 отримує його брата-близнюка, що зветься теж ПП….Ну, типа другий. Куди не кину оком стомленим – скрізь наступає він, повнесенький ПП! Про наслідки можливі ми подумали – і вже крадеться ПП із своєю усмішкою гарною…

Меркель (із піднесенням): Мій друже, Джо! Як гарно чути Вас і мати з Вами справу! Не то що Дональд, попередник Ваш: всіляко заважав з Владіміром ПП добудувати. Але ж заради єдності всіх берегів Атлантики Ви швидко все перекроїли.

Байден: Так, ми з вами в шоколаді! Але ж у серпні із Зеленським зустрічаюсь. Питати буде він про Україну…

Меркель: Не бачила на жодному з берегів Атлантики таку країну. Так, знаю, є вона в степах…

Байден (наполегливо): Ма шер, не можемо країну цю кидати! Бо щойно кинемо, так відразу, мов страшний хижий звір, її Владімір підбере. І вмить її зжере. Потрібно щось придумать нам удвох – а то Зеленський піч час своїх гостей вщент настрій мій чудовий зіпсує. Та розповість, куди їм той ПП Владімір Путін встромить. А після нашої зустрічі за день приходить свято величезне– країна 1 вересня святкує. І як мені в такому настрої поганому з натхненням  привітати американських школярів, які в навчальний рік мільйонами пірнають?

Меркель: Ви знову праві, дорогенький Джо - трубу завершимо ще до цього візиту.  А гостю вручите солодке тріо – обіцянки, декларації та наміри чудові! Гарантій жодних не дамо, бо маємо у себе вже ПП. Ви обіцяйте йому щиро від ЄС все те, що він попросить. Ну а потім – ми обіцянок цих зречемось, воно знайомо нам в питаннях з Україною. Ми винними призначимо бюрократів із ЄС, лукаву русофільську Францію, китайські витівки, ковід та інше всяке. Газ-то к нам піде і «вся Россия будет в гости к нам».

Байден (задумливо): Ну чимось ми ж повинні їм допомогти? Бо спрямувавши газ через ПП та залишивши українську трубу без газу, Владімір вмить почує легку здобич. І нападе на бідну Україну. А що ж ЄС? Він-то буде з газом і тому лише знов «глибоко занепокоєний».

Меркель (з легкою посмішкою): Ну, зможемо ще пообіцяти грошей підкинути і нові санкції проти РФ ввести (за сім років цей інструмент відточений до бліску).

Тут в розпахнуте вікно влітає привід президента Владіміра Путіна.

Привід (спочатку німецькою, потім англійською): Ага, злякались, дорогі партнери! Ви думали, що зможете без мене спільний наш тріумф відсвяткувати?! Коли ще нишпорив я по Німеччини як молодий шпигун, я вивчив ганебну цю манеру. Але ж ПП ми «на троїх сообразілі»!!!  Тому welcome to Moscow, dear friends!

Меркель: Ах, Владімір, Ви не праві. Ми з Вами гарний бізнес ведемо. І як трубу запустимо – тоді вже й відсвяткуємо.

Байден (привіду): Хотів я Вам сказати, що труба – для постачання газу, але ніяк не зброя грізна ваша. І не повинні Ви трубою газу голосно грозити Україні! Бо вмить Ангела прийде та порядок наведе!

Привід (хитро примружучись): Не видимий, хотів би я на цю виставу подивитись. Ще б пісенькам німецьких піонерів підспівував -  ми з Ангелою їх колись гарнесенько співали. Програли ви - гарантій жодних Києву не дали, а мій улюблений ПП дозволили добудувати! Ну а тепер, звичайно – давайте, конструюйте всілякі віртуальні схеми-обіцянки.

Байден: Я знову повторю: трубою Україні загрожувати не можна!

Привід: Як тільки доб’єтеся від вовків, щоб вони не їли бідних сірих зайців, відразу й ми залишимо Україну в спокої. (Сміється).

Розгублені Меркель і Байден мовчки переглядаються.

Привід (діловито озирається, сам до себе): Ітоги подведьом: пробзділо щось в американському князівстві. Немає більше тут чого робити. А де ж Лавров? Пора його знайти та разом перемогу святкувати - піти у бар та випить шампаньоли... (Звертається до Меркель і Байдена) Ви не проти, якщо я візьму з собою цю угоду вашу про ПП? Папір чудовий –  на ньому ми з Лавровим класний закусон сообразім.

Не дочекавшись відповіді, привід бере тільки що підписану Угоду Байдена-Меркель про Північний потік-2 та вилітає у вікно з нею.

Розгублені Меркель і Байден так само мовчки продовжують переглядатися.

З маршруту польоту привіда лунає пісня, яка стихає по мірі того, як він зникає вдалі:

 

Неба утреннего стяг...
В жизни важен первый шаг.
Слышишь, реют над страною
Ветры яростных атак!
И вновь продолжается бой.
И сердцу тревожно в груди…


Завіса.


ЗА МОТИВАМИ ТВОРЧОСТІ В.ШЕКСПІРА ТА Л.ПОДЕРВ`ЯНСЬКОГО

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.