Зеленский отчаянно пытается уничтожить правовые основы государства

21 липня 2021, 09:34
Власник сторінки
политтехнолог
0
40
Зеленский отчаянно пытается уничтожить правовые основы государства
Президент Украины Владимир Зеленский

Президент пошел на полную ликвидацию судебной власти


Державне бюро розслідувань розпочало досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення суддями Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду за рішення не на користь Зеленського у справі судді КС Олександра Тупицького.

Суддів вищої судової інстанції звинувачують у порушенні статті 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків).

КАС ВС у своїй ухвалі, зокрема, встановив, що у звільненні судді Тупицького президент вийшов за межі своїх повноважень, визначених статтею 106 КУ. І грубо порушив статтю 149-1 Конституції України: «Рішення про звільнення судді Конституційного Суду Суд ухвалює щонайменше двома третинами від його конституційного складу».

Згадане рішення приймали 5 суддів Верховного Суду. Це колегіальний орган. Фактично здійснюється досудове розслідування проти колегіального органу. Такого ще в історії України не було. Ясно, що це все закінчиться юридичним пшиком. Перспективи – нуль.

До речі, цей суд уже реформований відповідно до поради колективного Заходу. Обрані судді пройшли ретельний відбір і були призначені як незаплямовані в корупційних справах та доброчесні за рекомендацією іноземних експертів. Звинувачувати їх на підставі надуманих припущень, що вже зробив ряд наближених до Зеленського держчиновників Банкової, безперспективно.

Мета порушеного кримінального провадження ДБР – залякати суд найвищої інстанції і не дати розглянути резонансну справу у Великій Палаті ВС. Якщо ж вона залишить у силі вищезгадану ухвалу колегії суддів Касаційного адміністративного суду, то це означатиме повернення в крісло судді КС ще й незаконно звільненого судді Олександра Касмініна, справа якого розглядатиметься 9 вересня.

Зе-команда в паніці, що у Верховному Суді є перспективи відмінити незаконні укази президента щодо закриття популярних опозиційних каналів; щодо арештів майна відомих людей в Україні; щодо позбавлення ряду осіб українського громадянства…

За це нестиме пряму відповідальність саме Зеленський. Цього якраз він і боїться. Тому з ОП дана пряма команда включити всі репресивні інструменти по правосуддю.

Не зайве нагадати нинішній владі статтю 376 Кримінального кодексу України: «Втручання в будь-якій формі в діяльність судді з метою перешкодити виконанню ним службових обов’язків або добитися винесення неправосудного рішення, якщо ці дії вчинені особою з використанням свого службового становища, – …караються позбавленням волі на строк до трьох років».

Владою Зеленського здійснюються відчайдушні спроби зламати правові засади української держави. Президент пішов на повне знищення судової влади і на узурпацію державної влади.

Автор Виталий Журавский
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.