Фейкова популярність «Спутника» або вакцинна ганьба

15 липня 2021, 17:51
Власник сторінки
0
41

Використання вакцини «Спутник V» як інструмент просування російського гібридного впливу на міжнародній арені залишається пріоритетом в діяльності путінських силовиків і пропагандистів

Минулого тижня журнал EClinicalMedicine опублікував статтю, присвячену позитивним результатам оцінки безпеки російської вакцини «Спутник-V». Цікавим виявилося те, що матеріал було опублыковано практично в унісон зі статтею від Nature, в якій так само вихваляли російську вакцину, яку називали ефективною та безпечною, а те, що вона до цих пір не схвалена ВООЗ і ЕМА - це все велика політика, а не здоровий глузд.

Давайте розглянемо очевидні моменти, що свідчать про замовний характер цих матеріалів та зосередимо свою увагу на ситуації з пандемією коронавіруса в Росії, яка кардинальним чином змінилася в гіршу сторону, не дивлячись на так звану «масштабну» вакцинацію населення вакциною власного виробництва.

Зокрема, на даний час в Росії встановлено черговий антирекорд по добовій смертності від COVID-19 - 780 чол. Станом на сьогоднішній день, РФ стала абсолютним «лідером» Європи за кількістю померлих від коронавіруса за тиждень – 5133 чол. У світовому антирейтингу Росія займає 4 місце, поступаючись Бразилії, Індії та Індонезії.

Про критичність ситуації говорить той факт, що, наприклад, в Санкт-Петербурзі в спалюванні тіл померлих зайняті всі 14 крематоріїв міста, а на засіданні Асоціації підприємств похоронної галузі було вирішено ховати померлих від COVID-19 безкоштовно, щоб знизити навантаження на морги лікарень.

Російські ЗМІ зараз акцентують увагу на тому, що причиною такої смертності є новий дельта-штам, але при цьому не згадується, що факти захворювання модифікованим вірусом зафіксовано в більш ніж половині країн світу, в тому числі майже у всіх країнах ЄС. Але при цьому в Європі рівень смертності на порядок нижче ніж в РФ.

І ось тут не зрозуміло, в чому ж проблема? Або в тому, що в рамках «масштабної» вакцинації населення, Росія, після щеплення близько 13% населення вакциною власного виробництва, провалила цю саму антиковідну кампанію, або «Спутник –V» сам по собі не такий вже ефективний та безпечний.

Це саме той випадок, коли проблема криється одразу в обох факторах. Але головним є те, що замість налагодження адекватної вакцинації населення або хоча б придбання схвалених ВООЗ вакцин для щеплення якомога більшої кількості населення, уряд Росії займається дуже дорогим піаром свого «Спутника-V».

До речі про піар, адже не дарма на початку згадуються замовні матеріали в EClinicalMedicine (The Lancet) та Nature. А все тому, що Reuters опублікувало статтю, згідно з якою ЕМА до сих пір не отримала від Росії форми звітів про побічні ефекти, що спостерігалися в учасників випробувань вакцини «Спутник-V» і відомості про те, як відстежувалися результати отриманих плацебо добровольців.

А ось EClinicalMedicine, Lancet і Nature не згодні і вважають, що це високоефективна і безпечна вакцина. Може редакторів цих журналів слід запросити на екскурсію в крематорії Санкт-Петербурга?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.