Обшуки у Медведчука – сигнал Порошенко

25 червня 2021, 13:17
Власник сторінки
эксперт, политолог
0
81
Обшуки у Медведчука – сигнал Порошенко

Сигнал Порошенкові не просто надісланий, а й достеменно розтлумачений особисто президентом Зеленським.

Четвергові обшуки СБУ та ДБР у партійному офісі ОПЗЖ та у тещі Віктора Медведчука мали на меті не здобути вагомі докази у справі про держзраду Медведчука та його соратника Козака. Це було зрозуміло від самого початку. Адже, якщо б фахові слідчі ставили перед собою таку мету як головну, то подібні процедури мали б відбутися синхронно із підписанням 11 травня генпрокурором Венедіктової повідомлення про підозру цим двом депутатам Верховної Ради.

Бо навіть не дуже обізнана із внутрішньою кухнею великої вітчизняної політики та специфікою роботи правоохоронних органів людина за півтора місяця зуміла б дуже добре «підчистити хвости». А що ж казати про такого знавця і навіть у деякій мірі творця схем у цих сферах як Віктор Медведчук…

Тому під час обговорення цієї теми у прямому ефірі телеканалу «Україна 24» я й виокремив дві складові цього дійства з обшуками. По-перше, продемонструвати, що справа про оборудки Медведчука на російському напрямку перебуває в центрі уваги правоохоронців. А по-друге – надіслати фактом проведення цих показових обшуків сигнал комусь із фігурантів цієї справи.

А ввечері стало зрозуміло й те, кому саме надсилався сигнал. Це не Медведчук і не Козак. А Петро Порошенко, який проходить у справі Медведчука-Козака про держзраду як свідок. І саме у цій якості був допитаний у цьому місяці СБУ.

Те, що адресат вистави з обшуками – саме Порошенко, стало очевидним цього ж вечора завдяки використанню тлумачного словника В.Зеленського. Президент прокоментував телеканалу «1+1» так звані «плівки Медведчука». І заявив, що кум Путіна спільно із Порошенком заробляли на війні. І додав, що Порошенко не хотів закінчення війни: «Всі ці страшні записи, ці телефонні дзвінки – це державна зрада. І те, що він зробив, коли всі повноваження по перемовинах надав Медведчуку – це говорить про те, що ніхто не був зацікавлений в закінченні війни. Люди робили гроші. Я хотів сказати різко, коли вони говорять про червоні лінії. Так от вони перейшли не червоні, а криваві лінії. Тобто вони заробляли на смерті військових».

Отже, спочатку лише трохи таємне в той же день стало повністю очевидним. Сигнал Порошенкові не просто надісланий, а й достеменно розтлумачений особисто президентом Зеленським.

Порошенко сигнал почув і вже відповів на сайті своєї партії: «Зеленський вчергове допустив хамські випади на адресу лідера опозиції і п’ятого президента і поширив російський наратив «війна тому, що на ній Порошенко заробляє». Пане Зеленський, прокиньтеся, Порошенко вже понад два роки не президент. Війна триває. Може, час в себе «заробітчан пошукати»? 

Сторони обмінялись залпами. І ховати зброю у чохли ніхто не збирається. Тому далі – буде.

#ПРАВДА, ЯК ВОНА Є

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.