Ідальго Голобородько став президентом у Перу

16 червня 2021, 17:02
Власник сторінки
эксперт, политолог
0
61
Ідальго Голобородько став президентом у Перу

У Перу простий вчитель початкової школи, від політики дууууже далекий, без всілякого ТВ-напалму відразу із лозунгами на кшталт «вжаримо цих багатих разом» узяв - і виграв вибори президента.

Жив собі вчитель. Який одного дня вирішив стати президентом із лозунгами боротьби за всеохоплювальні щастя та достаток. І незабаром – став!

Україна цей сюжет спостерігала двічі.

Спочатку на екранах, у телевізійній епопеї «Слуга народу» з вчителем історії Голобородько. Другий раз – продовжує спостерігати просто зараз, коли вчитель з екрану пересів у крісло справжнього, а не кіношного президента.

У Перу «байку вирішили скоротити» - там простий вчитель початкової школи, також від політики дууууже далекий, без всілякого ТВ-напалму відразу із лозунгами на кшталт «вжаримо цих багатих разом» узяв - і виграв вибори президента.

Цей член лівої партії "Вільне Перу" на ім’я Педро Кастільо отримав широку підтримку за обіцянки переписати конституцію і перерозподілити гірничодобувні багатства.

Однім словом, провернув вже знайомий українцям фокус: пообіцяв, що з його обранням все відразу буде кардинально по-іншому. І одні олігархи-грабіжники сядуть у тюрми (в його варіанті із перемогою в червні, мабуть, «прийде осінь – будуть посадки»), а інші багатії розлого і охоче поділяться своїми грошима із бідними.

Будемо, звичайно, із великим інтересом дивитися за втіленням передвиборчих обіцянок у виконанні перуанського Голобородька. І порівнювати їх із долею обіцянок його українського колеги.

… Як жартували в радянські часи, «не ту країну назвали Гондурасом». Не ту країну назвали Україною))

Але так вийшло, що ми з перуанцями тепер майже браття навік. Адже запросто довіряємо простим кухаркам, тобто шкільним вчителям (кіношному та звичайному) керувати нашими державами.

Ну що, не будемо зупинятися на досягнутому?))) Бо глобалізація рулить.

Хочеться зрозуміти, як ми надалі можемо стати ще більшими друзями і однодумцями?

Варіанти відповіді:

1) Відправити до Перу на пару років Зеленського із важливою місією обміну досвідом – хай він без поспіху та ґрунтовно повчить колегу-політика із нульовим бекграундом мистецтву керувати державою;

2) Оголосити Україну заморською провінцією стародавньої імперії інків, яка свого часу існувала на теренах Перу, із можливістю претендувати на частину скарбів інків;

3) Довірити дону Педро Кастільо справедливо перерозподілити гірничодобувні та інші багатства України за допомогою процедур РНБО, кориди та інших ефективних інструментів.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.