МИ ТАК БОРОЛИСЯ, ЩО ВСЕ ПРО...ЛИ

08 червня 2021, 22:17
Власник сторінки
політичний консультант
0
126
МИ ТАК БОРОЛИСЯ, ЩО ВСЕ ПРО...ЛИ

про дезертирство та не лохів у виконанні екс-глави "Нафтогазу" Коболєва

Екс-глава НАК “Нафтогазу” Андрій Коболєв вирішив дати гнівну отповідь на звинувачення в лобіюванні себе гарного в США. Він виступив на ICTV та розродився постом в фейсбуці. “Я був, є і буду патріотом України. Всю свою каденцію в Нафтогазі я актвино, послідовно і ефективно захищав їі інтереси... я глибоко переконаний, що інтеграція України в Західну цивілізацію - є єдиним шляхом” і, звичайно заявив, що він “не лох”.

 

Виявляється, що всі 7 років “Нафтогаз” під керівництвом Коболєва “ефективно протистояло проекту “Північний потік-2”. “І я не тільки пишаюсь досягнутим, - каже Коболєв, - але й чудово розумію, що запуск цього обхідного газогону буде НАШИМ СПІЛЬНИМ ПРОГРАШЕМ. І моїм, і команди, яка працювала і досягала «майже неможливого».

 

Ось на цій тезі я остаточно втратив логіку в його тексті.

 

Як точно відзначив відомий охранитель Банкової @Дмитро Литвин: “як так сталося, що поки ви ніби успішно боролися проти ПП-2, цей проект був реалізований більш ніж на 90 відсотків?”

 

На це очевидне питання Коболєву важко відповісти. Він розповідає про якесь “дезертирство уряду в справі боротьби проти ПП-2 у Вашингтоні”.

 

Натомість, основні битви Україна програла в питанні будівництва “Північного потоку – 2” саме за час керівництва Коболєва в “Нафтогазі”.

 

І про лобізм наш герой трохи лукавить.

 

Політолог Петро Охотін сьогодні опублікував скріни американських звітів щодо лобізму в США.

 

Скріншот 1. https://www.justice.gov/nsd-fara/page/file/1365481/download

Скріншот 2. https://efile.fara.gov/docs/6404-Exhibit-AB-20170227-1.pdf

 

Петро зазначає, що “не проблема у тому, що українці звернулися до спеціально навчених людей. Це законно. Проблема у тому, коли за ці кошти йде адвокація не інституції (Нафтогаз), а конкретної людини. Уявіть, що у нас є фірма і  медійний бюджет. І хтось використовує «трішки цього бюджету»  на рекламу свого імені. При цьому менеджер, чиє ім‘я згадується, починає воювати з Кабміном (фактично, уповноваженим захисником інтересів власника — народу)... У період з 2017 по 2021 роки було витрачено понад три мільйони доларів. З них 850 тисяч у 2020”.

 

Виходить, що Коболєв і справді “не лох”. Він за лохів має нас з вами.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Андрей Коболев,Нафтогаз України
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.