КАЗУС КОБОЛЄВА або ЧОМУ У БАЙДЕНА ВІДМОВИЛИСЯ ВІД ЗУСТРІЧІ З ЗЕЛЕНСЬКИМ

07 червня 2021, 16:25
Власник сторінки
політичний консультант
0
125
КАЗУС КОБОЛЄВА або ЧОМУ У БАЙДЕНА ВІДМОВИЛИСЯ ВІД ЗУСТРІЧІ З ЗЕЛЕНСЬКИМ

не один "Нафтогаз" став причиною відмови у зустрічі між Байденом та Зеленським.

"Європейська правда" з посиланням на видання Axios пише, що “Білий дім розглядав можливість запросити президента Володимира Зеленського у Вашингтон для зустрічі з Джо Байденом до його саміту з президентом РФ, але відмовився від цієї ідеї через зміну керівництва "Нафтогазу".

 

Цю інформацію відразу підхопили “соросята” та їх обслуга та понесли зраду в мережі.

 

Насправді, можна погодитися з тезою Юрія Романенка про те, що це не що інше як “лоббизм Коболева в чистом виде. Нанимаешь лоббистов и потом за украинские же деньги жучишь Украину. Потом в Украине разгоняешь через структуры Фиалы новости о том, что на Западе отказываются встречаться с Зеленским из-за "Нафтогаза". Где Байден и где Нафтогаз в его повестке с его 19 млрд гривен убытков? Только в голове украинских инфузорий может родиться такая "гениальная мысль", что местное кваканье болотных жаб способно привлечь внимание мира великанов”.

 

Рецидиви Коболєва ще матимуть місце неодноразово. Проте, не варто всі провали Банкової в частині налагоджування діалогу з Вашинтоном зводити виключно до “Нафтогазу”.

 

У Білого дому набагато більше запитань до Зеленського чим порятунок “нерядового Коболєва”. Зокрема, це реформа СБУ, хаос в управлінні Воєнною організацієї держави, ігрища навколо корпоратизації “Укроборонпрому”, політична нестабільність самого режиму Зеленського.

 

Під час візиту в Україну держсекретаря США Блінкена, американські дипломати відверто висловлювали занепокоєння Білого дому щодо зовнішньополітичних провалів Банкової, зокрема в питанні вчасного отримання Україною якісних вакцин, участі нашої держави у саміті НАТО,  затяжної українсько-американської кризи, девальвація рівня відносин з ключовими партнерами на Заході, в тому числі в столицях країн ЄС, поступової втрати міжнародної суб’єктності, тощо.

 

На сьогодні у США відсутня стратегія взаємодії з Україною, через “текучість” суб’єктності у Києві. І в цьому головна проблема Банкової. Байден і Ко не розуміють з ким і як мати справу.

 

Той же Констянтин Єлісєєв в своєму телеграм-каналі “Єлісєєвські поля” досить чітко виписав причини небажання Байдена бачитися з Зеленським в найближчий час.

 

“Україна продовжує залишатися токсичною темою для внутрішньої політики США. Цей чинник так само не пройшов би непоміченим. Допоки Київ продовжує танцювати на граблях розслідування по “плівках Деркача”, перевіряти автентичність голосу Байдена на сумнозвісних записах (які свого часу глава Білого дому кваліфікував як «heavily edited”), Україна залишатиметься більше тягарем, ніж активом для Білого дому.

 

По-друге, Зеленський вже наробив кілька заяв, які не могли залишитися непоміченими у Вашингтоні. Памятаєте фрази українського президента: “Чому Україна ще не в НАТО?” та “Північний потік – 2” – це програш Байдена!” якщо він не зупинить цей енергетичний проект Путіна”? Всіма своїми прямолінійними діями Київ лише посилював відчуття незручності моменту для союзників. Це, певне, і стало одним з факторів, чому Київ не було запрошено на саміт НАТО у Брюсселі та викликало побоювання в контексті зустрічі Байдена-Зеленкосього, адже такі запитання українського президента вказують одразу на дві речі: перше - необізнаність у предметі, і друге - непередбачуваність поведінки.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Нафтогаз,Владимир Зеленский,Джо Байден,Андрей Коболев
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.