Російський «шмурдяк» Спутник-V: Від пропагандистської величі до світового позору

02 червня 2021, 11:43
Власник сторінки
0
67
Російський «шмурдяк» Спутник-V: Від пропагандистської величі до світового позору

Чудову новину напередодні було опубліковано виданнями Forbes і The Bell про те, що Росія, фактично, зірвала вакцинацію в ряді країн/

Чудову новину напередодні було опубліковано виданнями Forbes і The Bell про те, що Росія, фактично, зірвала вакцинацію в ряді країн, оскільки не здатна своєчасно здійснювати поставки необхідної кількості вакцин. На сьогоднішній день Росія спромоглася виконати лише 8% від всіх своїх зобов'язань щодо постачання вакцини «Спутник-V» в інші країни.

З законтрактованих 205 млн доз російської вакцини на сьогоднішній день було поставлено всього 16,3 млн. У підсумку, була зірвана вакцинація навіть в тих країнах, куди «Спутник-V» поставили найбільше, а саме – в Аргентину, Мексику і Угорщину. Про інші і говорити не доводиться, адже зобов'язання по Венесуелі Росія виконала всього на 2% (з 20 млн доз поставлено 430 тис), по Гондурасу - менше 1% (з 4,2 млн доз поставлено 40 тис), в Шрі-Ланку поставлено менше 0,5% (з 13 млн лише 15 тис).

Фактично, час підтвердив, що у Росії немає виробничих потужностей, щоб забезпечити вакцинацію свого власного населення, не кажучи вже про постачання в інші країни.

Країна, яка ще в липні 2020 року заявила про створення першої вакцини в світі, на сьогоднішній день провела повну вакцинацію (2 дози «Спутник-V») всього 11,1 млн осіб або 7, 6% від всього населення країни.

Російська влада постійно обіцяє збільшити виробництво вакцини, але на сьогоднішній день реальний (а не для пропаганди) середній показник виробництва препарату не перевищує 3 млн доз на місяць, при заявлених офіційно 13 млн. Цього катастрофічно не вистачає не тільки для вакцинації населення Росії, а й для забезпечення програм по вакцинації в країнах, в яких лояльність уряду до російської вакцини попросту купується.

Це була одна з причин, чому в Україні проросійська партія ОТЗЖ і її лідер Віктор Медведчук в кінці 2020 і початку 2021 р.р. розгорнули масштабну рекламну кампанію на підконтрольних їм медіа-ресурсах. Метою цієї кампанії було не тільки насадження російської вакцини Україні, а й організація виробництва даного препарату на потужностях місцевої фармакологічної компанії «Біолек». У цю кампанію Кремль влив десятки мільйонів доларів, але в підсумку результат виявився нульовим. Могли б інвестувати ці кошти в своє виробництво, але мабуть це або не вигідно, або просто Росія не здатна розширювати своє виробництво за рахунок власних потужностей. У тому числі через відсутність технічної і технологічної можливості такого розширення.

До слова сказати, після того як кампанія Віктора Медведчука з лобіювання російської вакцини «Спутник-V» остаточно провалилася, особливо після блокування його телеканалів NewsOne, ZiK і 112, в гру вступила філія РПЦ в Україні - РПЦвУ, в якій стали виступати проти вакцинації. Тобто, після провалу політичного проекту Москви в Україні, був задіяний проект релігійний.

Препарати, звані вакциною «Спутник-V», відрізняються один від одного якістю та фармакологічною ідентичністю. Кожна нова партія російської вакцини відрізняється від попередньої, причому не в кращу сторону. Тобто, зі збільшенням кількості, починає страждати якість, причому істотно, а це значить, що людям з кожним разом вколюють сурогат все більш сумнівного складу.

За фактом, що ми маємо? Російська вакцина яка, до слова сказати, до сих пір не пройшла III фазу клінічних досліджень і не отримала дозвіл ВООЗ для екстреного застосування, стає причиною зриву планів вакцинації та політичних скандалів в тих країнах, куди вона постачається. Вона виробляється обмеженими партіями і не здатна задовольнити за своєю масовістю ані власні потреби Росії, ані країн, які її замовили,. Фармакологічний склад вакцини разюче відрізняється в залежності від партії.

Разом з тим, Росія направляє колосальні кошти для лобіювання поставок своєї вакцини в інші країни, її рекламу в різного роду виданнях та через нечистоплотні політичні групи і політиків, а також проводить вкрай агресивну інформаційну війну проти конкурентів «Спутник-V» - Pfizer, AstraZeneca, Moderna та інших.

Зокрема, в Німеччині та Франції прямо зараз розгорається скандал, за фактом того, що пов'язане з Росією агентство «Fazze» замовляло поширення в соціальних мережах, у блогерів та в групах статей, які дискредитують вакцини Pfizer/BioNTech. Наприклад, найпопулярнішою «заказухою» було повідомлення про те, що смертність серед вакцинованих Pfizer/BioNTech в 3 рази вище, ніж серед інших вакцин.

Коли ти не здатен що-небудь створювати і виробляти, не залишається нічого іншого, крім як намагатися нівелювати потенціал і можливості того, хто може. Так, «Спутник-V» з ефемерної перемоги Росії, перетворюється на справжню ганьбу. Хоча, це і так було очевидно.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.