Косоворотка як політтехнологія Зеленського

21 травня 2021, 12:36
Власник сторінки
0
18

Політтехнологів Банкової можна вітати. Замість того аби оговоювати провалені реформи суспільство обговорює "вишивану" косоворотку Зеленського

Для того аби відволікти увагу суспільства від наболілих проблем, перевівши увагу на малозначущу тему у політтехнологів є один давній перевірений прийом.
Суть його полягає у наступному.
На першому етапі технологи спершу створюють штучний інформаційний привід.
На другому - маніпулятивну концентрують на ньому увагу громадян і журналістів.
Так от, здається вчора технологи Банкової проробили цей трюк.
Для цього вони вчора спершу створили абсолютно штучний інформаційний привід, коли у День Вишиванки зробили фотографію Зеленського у сорочці, яка нагадує російську косоворотку.
По друге, створили довкола нього інформаційну бучу. При цьому вони використовували свої кишенькові ЗМІ та лояльних блогерів.
Переконаний, це зроблено свідомо. Адже маючи величезний штат дизайнерів і стилістів можна було підібрати прекрасну автентичну вишивану сорочку.
Сорочку, яка б з одного боку відповідала всім українським традиціям, а з іншого не носила такий відвертий провокативний орнамент.
І маю визнати – технологія вдалась. Слідкуйте за руками маніпуляторів з Банкової.
Пост Зеленського з «косовороткою» зявляється в інстаграмі рівно о 12 годині.
І під час прес-конференції присвяченій другій річниці інавгурації Зеленського ЗМІ та соціальні мережі починають обговорювати не прес-конференцію Зеленського, ні те що він говорить, ні результати його дворічного керування, а – його одяг.
«Косоворотка» - обурювались націонал патріоти.
«Не все так однозначно,» відповідали прихильники президента. Цей орнамент з’явився наприкінці 19 століття на території України.
«Так цей орнамент з’явився на територіях компактного проживання переселенців з Росії!» продовжували патріоти, обурюватись патріоти.
«Але ж ми єдині українці – какая разница!» відповідали прихильники Президента.
Така ситуація призвела до парадоксальної ситуцації. Частина громадян, які критикують Зеленського за корупцію та помилки в державному управлінні (Борислав Береза, Мирослава Барчук тощо) стали на його захист.
В результаті противники Зеленського теж посварились між собою.🤦‍♂️
Як бачимо – своєї мети Банкова досягнула. Суспільство сконцентрувалось до обговорення абсолютно не значимої теми.
Націонал патріоти і прихильники Зеленського черговий раз пересварились між собою, переконавшись у взаємній неадекватності.
Зеленський зробив все по класиці – розділяй і володарюй.
Натомість суспільство не обговорює більш важливі теми, на які Зеленський не дав відповіді.
Чому на прес-конференції у Зеленського не розпитали про провалену операцію з вагнерівцями? Куди пропав судя Чаус? Чому економіка України падає пятий квартал підряд? Де обіцяні вакцини? Чому на Сході триває війна? Чому Зеленський відмовляється назвати Путіна і Росію ворогом?
І таких чому – дуже багато.
І до тих пір, поки суспільство та журналісти замість того аби питати у Влади звіт за провалені реформи обговорюватимуть національні особливості вишиванок і косовороток, на Банковій спокійно готуватимуться до другого терміну Президенства Зеленського.
Підготовку до якого він вчора де-факто анонсував.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.