Залізнична індульгенція для «Метінвеста» Ахметова

22 березня 2021, 17:51
Власник сторінки
член Наблюдательного совета Института энергетических стратегий
0
43
Залізнична індульгенція для «Метінвеста» Ахметова

«Укрзалізниця» важлива для Ахметова – і ДТЕК, і Метінвест залежать від перевезень. Але і «Укрзалізниця» не вийде не вулицю і там не знайде собі такого великого клієнта. Це реальність.

«Укрзалізницю» чекає поділ на дві компанії – перевезення населення і перевезення вантажів. Власне, за вплив на другу компанію і розпочинається боротьба між Ахметовим і Пінчуком, а разом із останнім на барикади вийдуть і так звані «зарубіжні партнери» України.

От саме тому «Укрзалізниця» і хоче провести страйк, щоб показати Ахметову хто в «Укрзалізниці» господар. Жмак, якого звільнили, хилився як травинка до Ахметова. Це і викликало питання у керівництва держави. Смішно звучить, звичайно, але так воно є. Саме у керівництва держави.

Ну, в умовах карантину, то такий страйк – це горобців смішити. Але страйк потрібен. Ні, знову ж таки, не працівникам «Укрзалізниці». Вони навіть просто свій страйк із новин дізнаються. Або їх по рознарядці направлять стояти із плакатами. Шкода, що дійсно інтереси людей тут нікого не цікавлять. І вони будуть в ролі пішаків.

А пішаками буде командувати Лещенко. Той самий колишній журналіст, екс-депутат від Порошенка, а зараз член спостережної ради «Укрзалізниці» від Пінчука.

«Укрзалізниця» важлива для Ахметова – і ДТЕК, і Метінвест залежать від перевезень. Але і «Укрзалізниця» не вийде не вулицю і там не знайде собі такого великого клієнта. Це реальність.

Водночас, економія на перевезеннях економить Ахметову достатньо коштів. Усе це, знову ж таки, цікавить не лише Ахметова, а й кредиторів його компаній. Там же кредитів ДТЕК і Метінвеста майже на 6 млрд. доларів. Усе це відображається на діяльності, точніше оцінці діяльності SCM Ахметова як материнської компанії.

Тому конфлікт Ахметова і Пінчука за «Укрзалізницю» лише починається. І зараз він стосується лише права Ахметова три роки беззмінно платити за оренду напіввагонів визначену ціну – 480 грн/доба. Курс долара, євро, інфляція, збільшення витрат бюджету, який наповнюється із таких платежів – це «Метінвест» не буде цікавити. Тобто, до 2024 року Ахметова не мають права чіпати. Ні, не зовсім так. Це так думають в «Метінвесті». А нове керівництво «Укрзалізниці» може скасувати конкурс, у якому переміг «Метінвест-Шипінг». І все – не буде «подарунка» на три роки.

https://mintrans.news/zhd/metalurgi-vs-ukrzaliznitsya-khto-vigrav-vid-velikikh-lotiv

Звичайно, все залежить від того, яким буде політичне рішення. Без нього тепер нікуди. Як і без традиційних рішень РНБО.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Укрзалізниця,SCM (СКМ),Ринат Ахметов
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.