Ай-ай-ай! Українці висловили недовіру Коболеву та Вітренку

17 березня 2021, 13:46
Власник сторінки
член Наблюдательного совета Института энергетических стратегий
0
108
Ай-ай-ай! Українці висловили недовіру Коболеву та Вітренку

А ось і оцінка дій голови правління «Нафтогаз України» Андрія Коболева та його колишнього соратника, нині в.о. міністра енергетики Юрія Вітренка. Вони обоє не викликають довіри у більшості українців.

Словом, не любить їх народ. Таку позицію висловили 56,7% та 53,8% респондентів відповідно. Про це йдеться у результатах соціологічних досліджень Центру Разумкова.

В цілому цікаво, що Коболев та Вітренко вперше за 7 років своєї діяльності в енергетичній галузі потрапили до переліку політиків, щодо яких вивчається суспільна думка. Але більш показовим є інший момент, що Коболев і Вітренко були відомі, але у «вузькому колі». І навіть якщо докинути на вагу їхні інтерв’ю, коментарі, пости в ФБ, то все одно вони залишалися менш публічними, ніж якийсь пересічний політик. Та хоча би той таки Ляшко. Той, що не лікар. І саме тому на вулиці Коболева і Вітренка не впізнавали (на їх щастя). Власне, не менш показово, що експертами опитування було встановлено, що про діяльність Коболева-Вітренка нічого не знають більше третини українців.

Так от! При цій малій публічності народ заочно незлюбив Коболева-Вітренка. Незлюбив за тарифи на газ. І це зараз Вітренко б’є себе в груди і захищає народ від високих цін на газ. Але ще пару років тому він був готовий морду набити тому, хто сказав би, що тарифи на газ мають бути соціальними. Тільки ринковими! Прокричав би у відповідь Вітренко.

Також суспільство тонко відчуває, що саме при керівництві Коболева і Вітренко «Нафтогаз» остаточно був виведений з-під контролю держави і тепер на «Нафтогаз» впливають іще менш відомі члени наглядової ради. Тобто, Коболев і Вітренко допомогли створити із «Нафтогазу» священну і недоторканну корову. І навіть президент і прем’єр-міністр бояться сказати правду, що не мають впливу на «Нафтогаз».

Фактично народ «вирахував» винуватців у своїх тарифних бідах і вважає такими Коболева-Вітренка. І тепер це знаходить відображення у соціологічних опитуваннях. Адже можна зрозуміти рівень недовіри до політиків, яких люди знають вже багато років чи навіть до нової влади. А як зрозуміти високий ступінь недовіри до маловідомої і слабопублічної особи, не чиновника і не політика? Виключно подивившись на них очима пересічних українців, яким тарифи імені Коболева і Вітренка залили стільки гарячого сала за шкіру, що вистачить іще на одне життя.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Нафтогаз,Витренко,Андрей Коболев
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.