Зе! Котигорошко

09 березня 2021, 14:10
Власник сторінки
эксперт, политолог
0
127
Зе! Котигорошко

Вчорашній комік продовжує писати сценарії казкової мильної телеопери для широкого вжитку. Де він – народний президент, який відчайдушно бореться на смерть зі злобними олігархами.

Немає нічого кращого, як після весняно-святкових довгих вихідних рано-вранці завітати до Українського радіо на Хрещатик, 26 та поговорити про відчайдушну боротьбу президента Зеленського з уособленням олігархічного зла паном Коломойським. Само собою у цьому реченні все жарт на жарті)))

Але таки довелося сьогодні зранку поговорити у студії однойменної програми «Сьогодні.Зранку» Українського радіо саме про це.

Інформаційний привід – п’ятничні санкції США проти Коломойського. Зрозуміло чому цю тему в медіа будуть обговорювати ще довго. Адже багатьом так хочеться, щоб заокеанські великі дяді нарешті розібралися із цими клятими українськими олігархами, які володіють величезними паями у створеному ними ЗАТ «Україна». Бо ж ці США й Фірташем зайнялися, і проти Медведчука ще 2014-го санкції запровадили (а не у 2021-му як рідна українська влада), і до Коломойського тепер дісталися….

Самі ж не можемо. Скільки полум’яних борців із олігархічним впливом не приходили із цими гаслами на президентський пост (спочатку Ющенко, потім Порошенко, тепер ось Зеленський). А насправді ніхто з них у реальності навіть не намагався хоч якось переформатувати порядок денний життя країни. Який у переважній більшості й визначають ці самі фінансово-промислові групи. Причому визначають не завжди так явно, як ці відбулося рік тому після публічного визнання Зеленським своєї неспроможності протистояти епідемії коронавірусу без допомоги, ресурсів та досвіду олігархів.  

Але то – реальність. А народ наш, як довели вибори-2019, у казки вірить. Не тому що народ «нерозумний», просто «дістали вище криши» за два десятка років старі керманичі…

Сьогоднішня розмова – вдалий привід посміхнутися з того, як офіс Зеленського підтримав санкції проти одного із головних творців феномену «Зеленський - президент».

Найбільш смішно навіть не стільки те, що Офіс Зеленського зробив це надзвичайно оперативно, усього за лічені години після оприлюднення інформації по Коломойському на сайті посольства США в Україні. Адже зрозуміло – Зеленський робить це не тому, що він так хоче і так вміє. А тому, що змушений так робити. Він не хоче, але повинен оперативно та дієво підтримувати полювання американців на Коломойського і конкретними справами, і публічними заявами.

Бо змушений відпрацьовувати підтримку України з боку США. Змушений як старанний учень колекціонувати гарні оцінки у щоденник від директора Байдена задля можливості в досяжній перспективі поспілкуватися телефоном із паном директором. Та змушений виправдовуватися конкретними справами за те, що з моменту приходу до влади до лютого цього року нічого не робив задля розслідувань грандіозних фінансових схем у «Приватбанку» Коломойського та дієвої допомоги США у розслідуванні цих злочинів.

А найбільш смішно те, як вчорашній комік продовжує писати сценарії казкової мильної телеопери для широкого вжитку. Де він – народний президент, який завзято-відчайдушно бореться на смерть зі злобними олігархами. Єдиний такий за всю українську історію.

Залишається лише подякувати Офісові президента за оприлюднені фрагменти чергової серії цієї казки багаторазового використання.

Ось вони: «Для економічного процвітання та євроатлантичної інтеграції Україна повинна подолати систему, в якій домінують олігархи. Дії президента Володимира Зеленського говорять самі за себе: за менш ніж два роки каденції він зробив для деолігархізації в рази більше, ніж будь-хто з попередніх президентів, без пафосних гасел і популізму».

Прес-секретар Зеленського у своєму одночасно із цим фрагментом підготовленому монолозі для Atlantic Council додає: «Зеленський готовий кинути виклик впливу українських олігархів усюди: від енергетичного та банківського секторів до політики й медіа».

Завіса.

 

#ПРАВДА, ЯК ВОНА Є

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.