​Вакцина стає засобом дипломатії

04 березня 2021, 17:17
Власник сторінки
0
6376
​Вакцина стає засобом дипломатії

ЗМІ звітують, що є вже більше 100 побічних ефектів від щеплення вакциною Covishield, яку Міністерство охорони здоров’я України закупило в Індії.

  До речі, до відома - індійський виробник не провів третю фазу клінічних випробовувань вакцини.Все вказує на те, що завершальна перевірка буде проходити в Київській, Житомирській та Чернігівській області України. І 100 побічних ефектів – це результати цієї фази випробувань, яку влада проводить на живих людях.

Варто зазначити, що це лише  На жаль, президент України та уряд Шмигаля обрали стратегію підпорядкування інтересам США і Заходу в цілому, а не захисту власних громадян. Україна відмовилась від виробництва «Спутніка V»(читай – вакцини, яку визнають в ЄС). Хочу підкреслити, що саме виробництва, а не купівлі. До того ж, якщо харківський «Біолік» запустить виробництво «Спутніка V», як домовився опозиційний політик Віктор Медведчук, то це буде вже українська вакцина, вироблена за російської ліцензією.

Нагадаю, що у грудні минулого року народний депутат Віктор Медведчук запропонував організувати виробництво «Супутник V» на території України. Відповідно, Україна мала можливість отримати не просто ліки, а політичний інструмент для свого власного використання. Тобто, вжестаном на початок березня року на харківському заводі «Біолік» можна було виробляти вакцину для внутрішнього і зовнішнього ринку.

Віктор Медведчук запропонував виробництво вакцини, яку визнають у світі, а не дженеріка на кшташлт Covishield - більш дешевого аналога, що має подібні якості до оригіналу. Україна мала можливість долучитися до країн, що виробляють вакцину, а це означає бути у перші лізі та мати можливість впливати, допомагати і вирішувати. Варто підкреслити, що вакцина здатна примирити країни, які не підтримують дипломатичністосунки. Наприклад, саме так сталось з Сирією та Ізраїлем.

Американське видання The New York Times стверджує, що однією з умов недавнього обміну ізраїльтянки на двох сірійців була купівля для Сирії за кошти Ізраїля вакцини «Супутник V».

Нагадаю, що мешканка поселення на Західному березі ріки Йордан в лютому цього року порушила кордон з Сирією і була затримана співробітниками сирійських спецслужб. Оскільки Ізраїль і Сирія офіційно знаходяться в стані війни і не мають дипломатичних відносин, ізраїльский прем’єр Беньямін Нетаньяху і керівники Сирії домовилися про обмін за посередництва російського прем’єра Володимира Путіна. У підсумку, ізраїльтянку обміняли на двох громадян Сирії, яких раніше затримали на Голанських висотах. Проте The New York Timesповідомила, що насправді влада Сирії висунула вимогу доставку з Росії через Ізраїль партії вакцини «Спутнік V». За даними ізраїльського видання Haaretz, мова йшла про кількасот тисяч доз.

Отже, Вакцина стала не просто ліками чи товаром, вона є дипломатичним засобом, здатним примирити двох противників. Проте президент Зеленський, на відміну від Медведчука, обирає шлях конфронтації, а не діалогу. Відмова виробляти на території країни ліки, які готові купувати в усьому світі – це перетворення власних громадян у заручників.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.