Як посіпаки Кремля в Німеччині привласнюють мільйони євро європейських платників

03 березня 2021, 09:35
Власник сторінки
0
143

Легалізація німецьких коштів по-російськи

Незважаючи на масштабну інформаційну війну Росії проти Німеччини, Берлін продовжує непохитно підтримувати Україну на міжнародній арені, застосовувати санкції проти агресора.
Однак, все ж проросійські настрої в ФРН набирають значних обертів. В першу чергу показником цього є зростання рейтингів політичних партій, члени яких не приховують симпатій до Росії. Серед них «Альтернатива для Німеччини», «Ліві», «Єдність» тощо. 
Не секрет, що серед їх планів включення до порядку денного німецького Бундестагу питань зняття з Росії санкцій, запроваджених у зв’язку з анексією Криму.
Постає запитання: де проросійські сили беруть засоби для реалізації своїх проектів в Німеччині? Одним із джерел є привласнення коштів європейських платників податків.
Нещодавно група "Характерники" повідомили про мережу російських агентів, які реалізують поекти з легалізації анексії Криму в Німеччині. Серед посіпак Кремля - один із екс-очільників проросійської німецької партії Die Einheit (Єдність) директор компанії Kronenthal GmbH Олександр Штайнле.
Отримані матеріали його електронного листування свідчать, що компанія Kronenthal GmbH використовується російською стороною для проведення фінансових операцій з ознаками фіктивності.
Так, 7 липня 2020 року на електронну адресу цієї комерційної організації (info@kronenthal-gmbh.de) звернувся Віктор - представник швейцарської компанії приватних консалтингів «JOSEF HOPFINGER PRIVATE CONSULTING FIRM TEAM», який запропонував Олександру Штайнле співпрацю з питань інвестування. 
Співпраця передбачає укладання партнерської Угоди про інвестиційну та фінансову співпрацю (https://drive.google.com/file/d/1OF8ssy27NcFzP2BkGqxC6GeMHMVQBbWh/view?usp=sharing),  відповідно до якої Інвестор (консалтингова компанія «PRIVATE CONSULTING FIRM TEAM») доручає, а Розробник («Kronenthal GmbH» чи інша визначена О.Штайнле компанія) зобов’язується керувати інвестиційними планами, пов’язаними з транспортуванням природного газу в рамках Південного газового коридору. Загальна сума проекту 500 млн. євро.
При цьому, кошти після зарахування на рахунок фірми, визначеної О.Штайнле, за допомогою системи Alliance Lite 2 відправляються на рахунок компанії, визначеної інвестором. При цьому, 10 % з цієї суми отримує компанія О.Штайнле, ще 10% - «JOSEF HOPFINGER PRIVATE CONSULTING FIRM TEAM». 
Тобто з вищевикладеного можна зробити висновок щодо існування одразу декількох незаконних махінацій. 
По перше, лише з першого траншу підконтрольна РФ німецька компанія Kronenthal GmbH та швейцарська компанія «JOSEF HOPFINGER PRIVATE CONSULTING FIRM TEAM» незаконно отримують у власність суми у розмірі по 2, 96 мільйони євро кожна. 
По друге: компанія «JOSEF HOPFINGER PRIVATE CONSULTING FIRM TEAM» створює умови, при яких підконтрольна РФ німецька компанія «Kronenthal GmbH» отримує доступ до інвестиційних проектів Південного газового коридору, який був створений для мінімізації ролі РФ на світовому ринку нафто- та газопродуктів.
Наступного дня цю інформацію Олександр Штайнле продублював професору пов’язаного з РФ Інститута системной біокорекції в Берліні Сергію Фомченкову. До слова, останній як і сам Штайнле, причетний до реалізації на ТОТ АР Крим незаконних інвестиційних проектів за участі німецьких та російських компаній.
Слід також зазначити, що Kronenthal GmbH бере участь й у  інших інвестиційних проектах з ознаками відмивання коштів. 
Серед них цікавим є проект під назвою «IP-IP ИНДОНЕЗИЯ 29.06» (https://drive.google.com/file/d/1ZDhr95xg1GSEiXxkx6esiUM4LG2P2GWW/view?usp=sharing). Не будемо вдаватися до змісту самого інвестиційного проекту. Цікавим тут є співбесідник О.Штайнле, який координує проект – Сергей Рзянин. За дивним збігом обставин, використовує він чомусь електронну скриньку з абревіатурою типовою для російської «Службы внешней разведки» SVR@. 
Очевидно, така активність кремлівських структур в Німеччині пов’язана з  підготовкою до виборів в Бундестаг, які відбудуться вже осінню цього року.
На жаль, історія доказує, що російські спецслужби виявляються досить підготовленими напередодні виборів в Німеччині. Яскравим прикладом цьому є спеціальна інформаційна кампанія підконтрольного РФ очільника «Міжнародного конвенту російських німців» Генріха Гроута, яка увійшла в німецьку історію під назвою «Дело Лизы».
Проте, вже сьогодні фінансування потребують проекти цих же представників російської п’ятої колони у Німеччині, спрямовані на дестабілізацію ситуації в цій європейській країні. Один із них - «Віртуальна республіка російських німців». І в цьому випадку до нього причетний директор німецької компанії Kronenthal GmbH, один із ідеологів створення «Фольксрату російських німців», піднаставний Генріха Гроута Олександр Штайнле.
Залишається лише надіятись, що німецька правоохоронна система справиться з кремлівською пропагандою та мережею агентів.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.