Оприлюднено інформацію щодо кількості російських військових на Донбасі та в Крим

24 лютого 2021, 11:59
Власник сторінки
0
29
Оприлюднено інформацію щодо кількості російських військових на Донбасі та в Крим

Оснащення російських військ в Криму

Міністерство закордонних справ України випустила інфографіку ,в якій показала нарощування військової присутності Росії та наслідки її діяльності на Донбасі та в Криму.

За даними МЗС, країна-агресор розмістила на Донбасі 450 танків, 834 броньованих машин і 663 артилерійських систем.

На території окупованого Криму розміщено 195 танків, 410 броньованих машин, 283 артилерійських систем, 100 бойових літаків, 50 вертольотів, 68 кораблів і катерів.

За розрахунками, на Донбасі присутні 30 тис. російських військових, в Криму — 32 500.

Протягом всього часу окупації російська влада провела 11 призовних кампаній в Криму, під час яких до лав збройних сил Росії були призвані 28 тис. кримчан. Проти тих, хто відмовився служити порушено 163 кримінальні справи.
В результаті окупації Криму близько 50 тис громадян України були вимушені залишити півострів. Росія переселила в Крим 500 тисяч своїх громадян. 1 млн 400 тисяч осіб залишили окупований Росією Донбас.

Майже 50 держав ввели санкції щодо вищого керівництва країни-агресора, суддів та представників правоохоронних органів РФ, компаній та бізнесів олігархів, представників російської окупаційної влади Криму та Донбасу.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.