Вибори: хто зупинить реваншистів і “зелену плісняву”?

20 лютого 2021, 21:16
Власник сторінки
директор Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД
0
52

Довибори-2021 - це шанс для патріотів.

Дні кінця лютого і весь березень – це не лише дати 7-ї річниці перемоги Революції Гідності, початку війни з Росією, окупації Криму, спроби РФ провести операцію «руская вєсна». Цьогоріч ці дні пройдуть в Україні в тому числі й під знаком проміжних виборів у Верховну Раду – зокрема, у 5о-у- окрузі на Донеччині та 87-у на Івано-Франківщині.

На жаль, я не можу проголосувати ані там, ані там, бо прописаний в Києві. І так само не братиму участь як кандидат. Натомість маю цілковите право висловити свої симпатії на користь певних кандидатів. Якщо на 50-у окрузі все більш ніж очевидно – я всім серцем за Юлію Кузьменко, то на 87-у, де є не один гідний кандидат (деяких знаю особисто!), я тривалий час вагався… Але сьогодні – 18 лютого… Перед очима – бої в урядовому кварталі, поранені, загиблі… І от що скажу: переконаний, що голос за Руслана Кошулинського буде тим зваженим вибором, який варто зробити прикарпатцям. За пана Руслана – досвід. За ним – відчайдушна робота на благо України на посаді віце-спікера (особливо в перші буремні місяці після перемоги Революції). За ним – підтримка в розбудові добровольчих батальйонів. Пам’ятаю, як Кошулинський в страшні години обстрілів 20 лютого під кулями допомагав виносити поранених та загиблих…

Було б добре, якби кандидати від патріотичних сил визначилися з єдиною фігурою на 87-у окрузі. Ясно, що сєпарня в особі Шилової чи якогось Рибіна від партії Шарія навряд чи візьме багато на бандерівському окрузі. Але будуть гречкосії. Кандидати від олігархічних проектів. Кожен відсоток. Який кандидати-патріоти відбиратимуть одне в одного, може вирішити долю переможця на окрузі. Тож, об’єднання зусиль явно будуть незайвими. До речі, нагадаю, що Кошулинський в жовтні 2020 на виборах мера Львова підтримав Олега Синютку. Сподіваюся, «Свобода» і ЄС зможуть порозумітися і на цей раз. Тим паче, що довибори будуть незабаром і по інших округах.

Сергій Пархоменко, директор Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД ім. О.Никонорова

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: политика
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.