Як Пашинський зібрався залишити ЗСУ без артилерії

10 лютого 2021, 22:15
Власник сторінки
0
58
Як Пашинський зібрався залишити ЗСУ без артилерії

Сергій Пашинський, бізнес якого пов'язаний з виробництвом сумнозвісного міномета Молота та гарматних стволів, оголосив інформаційну війну чеським САУ "Дана-М2", і купив генерала Забродського.

ЗСУ потребують самохідної артилерії ще на вчора. Неважливо, чи буде САУ Богдан, Дана чи М109. САУ має відповідати вимогам ЗСУ та можливості української економіки.
Тобто гроші є, але кому вони дістануться? Перед українськими виробниками і спецекспортерами (посередниками) ставить нові перепони закон ''Про оборонні закупівлі''. Контракти відкриті, торги прозорі, закупівлі прямі без комісійних, товар поставити треба протягом найближчих місяців. Наш ОПК не конкурентноспроможний, але має покровителів в політиці і лобістів. Як розповіли джерела, знову розгортаються пристрасті по САУ «Дана-M2». Чеська компанія Excalibur Army збирається вийти із 152-мм самоходкою зразка 2019 року на український ринок та скористатися відкритими процедурами. Український виробник може протиставити лише ''довгобуд'' САУ Богдан, без ствола і боєприпасів.
Генштаб замовляв Дану ще в 2018 році, а її модернізація в 2019 задовольнила усіх експертів з артилерії та самих артилеристів. Тобто, знавці справи підтримали, а політикани та виробники зброї почали критикувати. Бо чехи заберуть корупційний хліб у політичних лоббі.
Важку артилерію проти Дани, як кажуть джерела з ОПК, готується підтягнути промоутер закупівлі для ЗСУ мінометів Молот Сергій Пашинський. Цей добродій був головою наглядової ради Укроборонпрому до жовтня  2016 року, а потім - головою парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони. І встиг пов’язати свій бізнес з виробництвом зброї, а конкретно міномета Молота та гарматних стволів.
У перших же партіях мінометів Пашинського фіксували проблеми, а розриви ствола Молота забрали не одне людське життя.
Тепер Пашинський і Ко оголосили інформаційну війну іноземним виробникам. На кону великі суми. Дани-Богдани - це лише гра слів. Кажуть, суми відкатів такі круглі, що навіть бойові генерали як Забродський готові закрити очі на відсутність арти в ЗСУ та хором співати в акомпанемент лобістам. Сьогодні одним, а завтра іншим. Ну що ж, це навіть буде цікаво.
Більше читайте у нас в блозі в Телеграм ГенШтаб.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: МОУ,Пашинский,Сергій Пашинський,Міноборони,збройні сили,ЗСУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.