Розмова Байдена з Путіним про Україну

28 січня 2021, 21:13
Власник сторінки
0
14

Костянтин Єлісєєв розповів, що означає і які матиме наслідки для України телефонна розмова між президентом США Джо Байденом та президентом РФ Володимиром Путіним.



Дипломат, представник України при Європейському Союзі (2010-2015), колишній заступник голови Адміністрації президента Петра Порошенка Костянтин Єлісєєв розповів, що означає і які матиме наслідки для України телефонна розмова між президентом США Джо Байденом та президентом РФ Володимиром Путіним.

Про це він розповів в ефірі “Прямого”.

“Я теж на це звернув увагу. І дійсно мають давати таку реакцію професійні і кваліфіковані уповноважені на це особи. Тим більше згідно з Конституцією, позицію з певних питань має казати президент, міністр закордонних справ або уповноважена на це особа. По-друге, я думаю, що це фішка, яку вже всі розуміють: закидається в пресу така реакція від людини, яка, по суті, не несе ніякої відповідальності, а потім зондується позиція, наскільки ця теза була сприйнята у суспільстві, неурядовими структурами, громадськими організаціями, нашими партнерами”, – сказав Єлісєєв.

Він зауважив, що ця інформація буде сприйнята позитивно, то через пару тройку днів уже навіть президент чи, наприклад, заступник глави адміністрації, дипломатичний радник президента України зробить майже аналогічну заяву.

“Я дуже за цим слідкую, і це часто так відбувається. Але ця розмова – це ще раз урок для всіх нас. По-перше, позитив… я згоден з тим, що другим пакетом, який обговорювався після роззброювальної тематики, тематики стратегічних роззброєнь була тема України. Це для нас дуже позитивно і дуже добре. Негатив у тому, що список співрозмовників Байдена відомий за декілька днів. І, на мій погляд, є багато дипломатичних прийомів для того, щоб привернути увагу наступними співрозмовниками для того, щоб звернути увагу американських партнерів, на яку тему… або поінформувати про російські злочини на Донбасі чи в Криму для того, щоб зарядити їх відповідною інформацією”, – додав Єлісєєв.

Він розповів, що коли працював у Брюсселі, і відбувалася телефонна розмова між президентом України і лідерами ЄС, він буквально на наступний день стояв біля дверей кабінетів аби з’ясувати конкретику і деталі, про що говорили.

“Це не для публічного розголосу, але для держави дуже важливо, в якому контексті, як відповідала інша сторона, в цьому випадку Путін, і так далі. І мені цікаво, чи наш посол, наприклад, у Вашингтоні так зробив чи ні. Звичайно, можу зараз сказати, що на відсотків 90 він це не зробив. По одній простій причині – він зараз міняється, і зараз до нього ставлення… є таке слово в англійській – “хрома качка”. І, на жаль, його зараз не сприймають. А новий посол ще не приїхав”, – завершив Єлісєєв.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.