Генштаб ЗСУ переміг реформу НАТО

04 січня 2021, 08:09
Власник сторінки
0
86
Генштаб ЗСУ переміг реформу НАТО

Генеральний штаб Збройних Сил України узяв американські та європейські гроші на “трансформацію”, змінив “таблички” на кабінетах на J-структуру, і залишився старий пост-радянським Генштабом.

Начальника Генштабу Сергія Корнійчука можна вважати обличчям цієї короткої і досить ганебної перемоги над НАТО.

Як пригадується, на початку року ще тоді міністр оборони Загороднюк форсував “розподіл повноважень” між Міноборони та Збройними Силами, а також створення окремо посад Головнокомандувача ЗСУ і начальника Генштабу ЗСУ. За цією реформою Генштаб мав перетворитися на штаб із підготовки планів, документів, набору людей. Тобто, важливий, але другорядний орган. А на перший план, як в НАТО, мало вийти операційне командування - Командування об’єднаних сил, яким керує Сергій Наєв. 

Посади розділили “як в НАТО”, а повноваження усі забрав собі Генштаб. Він керує і планами, він керує і війною, він керує і грошима. І якщо перші кілька місяців Сергій Корнійчук ще соромився, то під кінець 2020 року остаточно усю ковдру керівництва в ЗСУ перетягнув на сторону старого доброго “за пруськими стандартами” Генерального штабу. Це збило з пантелику усіх іноземних радників - оце так і багатоходівочка! Вивіски на кабінетах змінили на НАТОвські, і тепер є J-1, J-2, J-3 і так до J-9, і більше жодних змін. Як так?, - запитали іноземні стратегічні радники. На це з бюджету США щороку виділяється до 250 млн дол, і всі пам’ятають, як минулого року Трамп блокував цю допомогу до демонстрації реальних результатів в ЗСУ. Також, трастові фонди НАТО на підготовку і переозброєння влили в ЗСУ свіжі євро. А результат - кількість генералів в ЗСУ подвоїлася (замість одного начальника Генштабу-Головнокомандувача тепер їх два, і так - до самого низу структури), чужі гроші потрачено, а всі ті ж самі порядки, що були до трансформації, залишилися!?

Генштаб продовжує наповну керувати ЗСУ, воювати за владу із Міноборони та заробляти на закупівлях, харчуванні, призначеннях на посади.

Для відволікання уваги спонсорів і громадськості Генштаб видає доктрини - переклади американських оригінальних документів. Шкода, що з доктринами не можна у нас впровадити і зміну ментальності. Тому і виходить, що як Корнійчука не чепури, і як НАТОвські таблички на нього не чіпляй, старий совковий Генштаб все одно проступає.

Читайте також про Стабільний "нуль" в осучасненні ЗСУ


Також, рекомендуємо використати навігацію за тегом Хунта, щоб ознайомитися із публікаціями про боротьбу Головнокомандувача Хомчака із Міністром Тараном.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: НАТО,реформа,Збройні Сили України,ЗСУ,Генштаб
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.