Росія втрачає вплив у Республіці Молдова

24 листопада 2020, 12:58
Власник сторінки
0
1377
Росія втрачає вплив у Республіці Молдова
"...по одному заявлению еще не вступившей в должность Санду шарахаться и выводить миротворцев Россия, конечно же, не будет."

Костянтин Затулін, спеціальний представник Державної Ради РФ з питань міграції та громадянства, на своєму офіційному сайті заявив, що Російська Федерація не буде виводити миротворчі війська з ПМР


Так у своїй статті, Затулін К.Ф. чітко визначив позицію РФ у відношенні врегулювання питання у Придністров’ї, а саме зазначив, що російська сторона не буде виводити війська з Придністров’я на підставі "…заявлению еще не вступившей в должность Санду…".

Політика Маї Санду, зі слів російського парламентарія, та подальші дії молдавської сторони з мирного врегулювання ситуації на Придністров’ї без участі російських миротворців матиме негативні наслідки у політичних відносинах між РФ та РМ.

Й тут слід розібратись, чому РФ не бажає виводити війська з Придністров’я.

Якщо поглянути в ретроспективі на геополітичну діяльність Росії то ми з Вами чітко бачимо агресивні та загарбницькі дії на пострадянських територіях з метою недопущення/призупинення проєвропейського спрямування цих країн. Ці дії є наслідком геополітичної діяльності країни-агресора з недопущення формування коло кордонів РФ європейських держав, які будуть діяти відповідно до політики ЄС у всіх сферах та спільними діями зможуть ефективно витіснити Росію із свого життя. Наприклад у військовій сфері, створення європейських баз з розміщення балістичних ракет та баз дислокацій європейських збройних сил, є прямою загрозою для РФ на західних кордонах.

Проєвропейські дії новообраного Президента Республіки Молдова Маї Санду, на відміну від діяльності проросійського Ігоря Додона, є неприйнятними для РФ та зменшують російський вплив на міжнародній політичній арені в цілому та безпосередньо у Республіці Молдова.

Як наслідок, російська сторона не знайшла кращого виходу крім публічного хаяння Маї Санду за її проєвропейські погляди, з метою формування відносно неї негативного міжнародного враження та утримання власних позицій у РМ та ПМР.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Миротворцы,информационная война,российские войска
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.