Румунський депутат закликає до порушення територіальної цілісності України

19 листопада 2020, 15:43
Власник сторінки
0
1400
Румунський депутат закликає до порушення територіальної цілісності України

Емануель-Думітру Унгуряну, член «Спілка порятунку Румунії» опублікував на своїй сторінці у Facebook пост, в якому стверджував, що частина території України та Молдови належить Румунії

15 листопада 2020 року завершився другий тур виборів у Республіці Молодова, за результатами якого перемогу здобула колишній Прем’єр-міністр Республіки Молодова та лідерка партії «Дія і Солідарність» Майя Санду, обійшовши проросійськи налаштованого Ігоря Додона майже 16%.

Незважаючи на те, що офіційна Румунія відкрито не підтримує Майю Санду (навідміну від Німеччини), деякі румунські політики насправді вважають, що своїй перемогою Майя Санду зобов’язана Бухаресту.

Так й Емануель-Думітру Унгуряну, депутат «Спілки порятунку Румунії», у своєму пості привітав пані Санду з перемогою та зазначив що території Бессарабії належать Румунії.

 

«Бессарабія - це Румунія, тому я рад, що Майя Санду - перша жінка-президент Республіки Молдова.»

Румунський політик наголосив, що Майя Санду буде першою жінкою-главою держави Республіки Молдова, а потім додав її фотографію та ще свою, на якій в 2018 році він відсвяткував в м. Кишиніві століття «об’єднання» Трансільванії та Румунії.

Вислів пана Унгуряна є політично некоректним, оскільки Майя Санду ніколи не підтримувала напрямку об'єднання Румунії та Молдови та як новообраний президент Республіки Молдови не може підтримувати таку політику. Також, такий вислів порушує міжнародне право в частині забезпечення територіальної цілісності та суверенітету всіх держав та ставить під питання членство Румунії у НАТО.

Такий вектор політичної діяльності Емануеля-Думітру Унгуряна може загрожувати порушенням територіальної цілісності одразу двох правових європейських держав та ймовірно є відображенням проросійських напрямів румунського уряду та їх підтримки неофіційної політики Кремля з дестабілізації України. В умовах збройного конфлікту на сході України та російської анексії території АР Криму такі вислови прямо загрожують державній безпеці, територіальній цілісності та суверенітету України.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Украина,Украина-Россия,Молдова,сепаратизм,інформаційна війна,Румунія
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.