Кого «Рідне Закарпаття» веде на голову Закарпатської облради?

21 жовтня 2020, 23:00
Власник сторінки
facebook.com/pg/PravdaKhust
0
205
Кого «Рідне Закарпаття» веде на голову Закарпатської облради?

Кого «Рідне Закарпаття» веде на голову Закарпатської облради?

Заради рейтингу партії «Рідне Закарпаття» вся Закарпатська область вже декілька місяців «засіяна» тонами агітаційної макулатури, на яких чотири діючі народні депутати України – Валерій Лунченко, Василь Петьовка, Роберт Горват та Владіслав Поляк намагаються завести в облраду та ради різних рівнів своїх людей, які спеціалізуються на «пилянні» бюджету, надр, державного і комунального майна на Закарпатті, кришуванні корупції, контрабанди та бандитизму,

За нашою інсайдерською інформацією, наразі вже вирішене питання зі Слугами народу щодо майбутнього очільника Закарпатської облради. Ним має стати Мирослав Золтанович Білецький, нині депутат облради, секретар постійної комісії із питань бюджету, кум і «права рука» Валерія Лунченка, з яким вони спільно «пиляють» державний, обласний і районний бюджети, у тому числі через своїх людей у сільрадах і райрадах, кришують нелегальний бізнес тощо.

Про «своє темне минуле» Мирослав Білецький не любить згадувати. У жодній з його біографій ви не знайдете, чим він займався у 90-тих – на початку 2000-их. Бо це був дрібний бандитизм, вимагання коштів у дальнобійників, нелегальне працевлаштування заробітчан у Чехії, де їх часто кидали, не розраховували, деякі ставали жертвами фізичного насилля. Як і про те, що рішенням Виноградівського суду від 8 квітня 2002 року був засуджений за бійку і розбій у кафе Шаман, вимагання грошей і погрози.

Свою вину у суді Білецький визнав, за що отримав пом’якшений вирок.

У 2000-их Білецький вирішує стати бізнесменом і політиком. Йде у Фронт змін, стає депутатом і головою фракції у Закарпатській облраді. Входить у довіру, починає товаришувати із Валерієм Лунченко, з яким вони спільно починають «керувати» Закарпатською областю.

Лунченка та Білецького «пов’язують» не лише спільні корупційні оборудки, «кумівські» зв’язки, а й спільна родина власність.

Згідно декларації Білецького, у 2014 та у 2015 роках його дружина Оксана Андріївна і дружина Лунченка Марина Сергіївна стали співвласницями земельних ділянок у с. Шаян на 4000 м2 та 2500 м2 відповідно. І ці ділянки за «визначні» заслуги перед громадою вони отримали звичайно безоплатно у власність.

У 2018-му вони стають співвласницями приміщення в Ужгороді на майже 3200 м2 і 3800 м2 не з ким-небудь, а з «хресним батьком» місцевої контрабанди Валерієм Пересоляком, «смотрящим» за італійськими бусиками, що нині став VIP-спонсором партії «Рідне Закарпаття». А також із Робертом Бровді, скандальним «меценатом», який був очільником Фронту змін у Закарпатті, фігурантом багатьох шахрайських схем у ДПЗКУ, Хлібінвестбуді (на 3 млрд дол.)  і буквально нещодавно попався на ще одній – на 300 тис. дол.

Крім ділянок та приміщень, у Білецького і Лунченка є спільні бізнеси. По 25% ТОВ «КАРПАТСЬКІ ЛІСОВІ ГОРІШКИ» задекларовані на дружинах. Це сотні гектарів вкрадених в людей ділянок на який ростуть фундукові плантації.

Є навіть свій телеканал - ТОВ "РТК "Хуст" (по 50% - на дружинах), який відбілює схеми «Білецького-Лунченка» і займається їхнім піаром, і спільний Благодійний фонд Валерія Лунченка та Мирослава Білецького "Ваше Майбутнє" із розміром статутного внеску 00.00 грн.

У Білецького є дві громадські організації. ГО «Рокосово» засновано у 2010-му спільно із Джугою П.І, нині - сільський голова Рокосово (!), ГО «Центр розвитку Закарпаття» - спільно з Шерегі А.Ф. що є директором КП «Центр інвестицій та розвитку» (неприбуткова бюджетна організація, що бере участь у тендерах за гроші Європейського союзу тощо) і має дуже цікаву декларацію.

(Більше інформації на сторінці  facebook.com/PravdaKhust)

Схоже на те, що хлопці «пиляють» не лише бюджетні гроші, а й гроші ЄС, або видають їх за благодійність Білецького-Лунченка.

Є ГО і у Валерія Лунченка - "Фундація розвитку закарпатського мистецтва". Цікаво, що створив (!) він її спільно із одіозним Робертом Бровді (голова), про якого йшлося вище, та Іваном Волошиним (депутатом Ужгородської ради, колишнім 1-им замголови Ужгорода).

Це лише незначна частка того, що нажили Білецький та Лунченко, сидячи на корупційних схемах та під прикриттям правоохоронних органів, інших чиновників. Чимало майна, квартир, будинків, автівок, автобусів зареєстровано на дружин, батьків, тестя і тещу, дітей, у чому кожен може переконатись, заглянувши у їхні декларації.

Щоправда, Лунченко забув вказати у декларації про свій секретний завод в Угорщині. Виявляється, фірма його дружини, зареєстрована за кордоном, цьогоріч стала співвласницею заводу, і це нещодавно стало відомо із журналістського розслідування. Розуміючи пікантність ситуації, коли в країні вибори і суцільне безробіття на Закарпатті, Лунченко вирішив піти на порушення закону і не вносити ці дані у декларацію (!).

Більше інформації на сторінці  facebook.com/PravdaKhust

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: вибори,Закарпаття,Хуст
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.