Трамп і Байден: чи все так однозначно?

07 жовтня 2020, 10:48
Власник сторінки
0
17
Трамп і Байден: чи все так однозначно?

США – головний гравець на геополітичній світовій арені і країна з однією з найбільш розвинених економік світу.

Трамп і Байден: чи все так однозначно?


США – головний гравець на геополітичній світовій арені і країна з однією з найбільш розвинених економік світу. Не забуваємо, що ця держава президентська республіка, хоча там розвинений механізм стримування і противаг, фігура Президента грає дуже важливу роль. Тому дивлячись на всі ці факти, стає зрозуміло чому весь світ стежить за президентськими виборами в США, які пройдуть в листопаді цього року.

 


Кандидати, які балотуються на цю посаду, теж викликають інтерес. Дональд Трамп, від Республіканської партії, чинний президент США, зарекомендував себе як скандаліст і людина, яка оголошує війну в Твіттері, але при цьому він намагається просувати стратегію підтримки національного виробника та зменшення потоку нелегалів.

Наступний кандидат Джо Байден, від Демократичної партії, відомий своїми ліберальними поглядами, але за ним тягнеться український слід, а саме компанія “Бурісма”, по якій його сина звинувачують у відмиванні грошей.

 

Не варто забувати, що по-суті, від тієї людини, яка буде наступним президентом Америки залежить політика в різних країнах. Так як, всім відомо, що Президент США має величезний вплив на життя людей як вдома, так і за кордоном, тож коли наступні вибори відбудуться 3 листопада, результат буде мати значення для всіх.

 

Підкреслю, що у політичній системі США домінують лише дві партії, тому президент завжди належить до однієї з них.

 

Як визначається переможець?

 

Кожен штат отримує певну кількість голосів, частково виходячи із чисельності населення, і загалом їх можна взяти 538, тож переможцем стає той кандидат, який набирає 270 і більше.

 

Більшість штатів сильно схиляються до тієї чи іншої партії, тому фокус, як правило, зосереджується на 12 штатів, де кожна з них могла б перемогти.  Тому за них, завжди, йде боротьба.

 

Вибори стосуються лише того, хто є президентом?

 

Ні. Уся увага буде приділятися Трампу проти Байдену, але виборці також обиратимуть нових членів Конгресу.

 

Демократи вже мають контроль над Палатою, тому, зрозуміло, що вони намагатимуться його утримати, одночасно вони планують отримати контроль над Сенатом.

 

Якби у них була більшість в обох палатах, вони змогли б заблокувати або відкласти плани президента Трампа, якщо він повинен бути переобраний.

 

Цього року всі 435 місць у Палаті мають бути обрані, у Сенаті -  33 місця 

 

Також за національними президентськими опитуваннями Байден очолює передвиборчі рейтинги. 

 

Наприклад, у 2016 році Хіларі Клінтон взяла участь у виборчих дільницях і набрала майже на три мільйони голосів більше, ніж Дональд Трамп, але вона все одно програла. Це сталося тому, що США використовують багатоступеневу систему виборів і, тому виграш найбільшої кількості голосів не завжди  означає перемогу на виборах.

 

З огляду на це, Джо Байден випереджав Дональда Трампа на більшості національних опитувань ще з початку року. За останні місяці він коливався приблизно на збільшення або зменшення приблизно на 5 %. Але все ж таки, ситуація з Хіларі Клінтон показова. 


Цікавим моментом є те, що у демократів є велика підтримка селебриті, які є лідерами думок у США. Майже всі вони висловлюються проти Трампа та його позицій, закликаючи у своїх виступах, соцмережах голосувати за Байдена. З боку Трампа у нього велика підтримка населення людей віком 30+, які дотримуються консервативних поглядів. 

 

На мою думку, вибори в США будуть супроводжуватись запеклою боротьбою, переможцем може бути будь-який з кандидатів, 2016 рік це наглядно показав, коли ніхто не вважав можливим перемогу Трампа. 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.