Американські вибори під знаком COVID-19 і Україна.

04 жовтня 2020, 01:59
Власник сторінки
0
138

Українському політикуму важливо не піддаватися спокусі і розрахункам аналітиків, які можуть «100-відсотково» порахувати «майбутнього переможця»

          Дві основні новини із США: дебати між кандидатами на посаду президента США та коронавірус у одного з учасників перегонів – діючого президента Трампа. За великим рахунком дебати не вплинули значною мірою на симпатії виборців, більшість задоволена саме своїм кандидатом і вважає його переможцем. Висновки оперативно зробила комісія з організації дебатів, яка змінить правила до наступних дебатів, які відбудуться 15 жовтня і де розмова буде більш структурованою та впорядкованою. Хвороба ж Трампа ще ускладнює картину і, водночас, демонструє серйозність пандемії, якщо страждають навіть президент найпотужнішої країни світу та його дружина…

Природньо, що Україна як і весь світ, цим виборам, що відбудуться 3 листопада приділяє стільки уваги. Немає такого місця на Землі, де б значення США не відчувалося. У контексті України мова йде про підтримку у протидії російській агресії, євроатлантичному курсу та реформ. На даний момент лідером перегонів є Байден. Але розрив між ним та Трампом не є настільки великим, аби можна було впевнено казати про те, що новий хазяїн прийде до Білого дому. Як показує історія, вирішує все не кількість голосів безпосередньо, а голоси виборників від ключових штатів. Враховуючи ж рішучість Трампа, протистояння зберігатиме інтригу.

І у цих умовах українському політикуму важливо не піддаватися спокусі і розрахункам аналітиків, які можуть «100-відсотково» порахувати «майбутнього переможця» і якого варто було б підтримати послугами та завчасними завіряннями дружби. Принципи державної та політичної системи США є такими, що стратегічні курси у зовнішній політиці там підтримуються при зміні політичних команд республіканців та демократів. І партія, яка не стала правлячою все рівно залишається частиною політичної системи з відповідним впливом. Тому, абсолютно природним завданням для України є збереження саме двопартійної підтримки з боку США. В усіх сферах, як у дипломатії та безпеки, так і економіки. На що наразі і спрямовані зусилля президента Зеленського та української дипломатії. Втручання ж у американські вибори, навіть у формі політичних заяв або нав’язливого бажання продати свої послуги чи інсайд з боку українських політиків може призвести до втрати цієї підтримки. Стратегічним інтересом є збереження підтримки України як у разі перемоги Трампа, так і Байдена.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Дональд Трамп
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.