Боротьба на місцях не вщухає

21 вересня 2020, 12:16
Власник сторінки
0
36
Боротьба на місцях не вщухає

Корупція - одна з головних проблем нашої країни. Вона існує на різних рівнях: як на державному, так і на місцевому. Така ситуація відбувається майже у всіх містах України.

Полтавщина уже змінюється?

Призначений у 2019 році губернатор Полтавської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов активно бореться з корупцією у своєму регіоні. Уже є результат: він зміг припинити корупційні потоки у багатьох сферах. До Олега Синєгубова в області «вирішували питання» за допомогою хамон, шпрот і валіз, але тепер ця пора закінчилась.

Для нього місцеві олігархи, це перепона для розвитку бізнесу в області. Він прагне добитися рівних умов для інвесторів і бізнесу, які надалі принесуть вигоду громадам і жителям Полтавщини.

Зрозуміло, що не всім подобається такий розклад. Проти Олега Синєгубова почалася медіаатака. Це можна зрозуміти через велику кількість замовних сюжетів ЗМІ. Але у них не вийде заплямувати вдалу регіональну політику президента. Люди можуть вже побачити реальний результат. Зараз активно будуються дороги, соціальні об'єкти та розвивається інфраструктура.

Робота кипить

У липні цього рік була відкрита перша черга об'їзної дороги. Загальною протяжністю дороги 5,5 км.  Туди ще входить 90-метровий залізобетонний шляхопровід, 400-метрова залізобетонна естакада, 518-метрова металева естакада висотою 30 метрів, кільцева транспортна розв'язка, а також дворівнева транспортна розв'язка європейського рівня.

Додамо, що за даними соціологічного опитування  серед ТОП-10 проблем свого регіону полтавці поставили на перше місце проблеми доріг (17,3%), на інші - проблеми транспорту (10,3%), сміття (10,2%), освітлення (9,2%), тротуари (8, 0%), бездомні тварини (3, 3%), дитячі майданчики (3,3%), житлово-комунального господарства (3,3%), благоустрій (2,7%), спортивні майданчики (2,5%). А це означає, що місцева влада почала активно розв’язувати першочергові проблеми Полтавщина.

 

У будь-якому випадку, люди все ж бачать результати роботи Олега Синєгубова і ЗМІ не зможуть неправдивою інформацією видати бажане за дійсне.

Губернатор Тернополя і червона карантинна зона.           

У кожному регіоні є свої проблеми. З приходом до влад некомпетентних людей проблеми не тільки не зменшуються, але навпаки збільшуються.  Для місцевих жителів це точно не є позитивним моментом.

Від таких рішень страждають жителі Тернополя. Губернатор Тернопільської області Володимир Труш відмовлявся вводити жорстокий карантин. Попри ріст кількості хворих на Covid-19 дитсадочки, школи, ТРЦ продовжують працювати. Тим самим наражаючи сотні тисяч людей на небезпеку.  Цікаво, що сам Володимир Труш все ж таки захворів на коронавірус. Мабуть, не дотримувався карантинних обмежень.

У Тернопільській щодня по три сотні нових випадків COVID-19. В перерахунку на 100 тис населення Тернопільщина далеко попереду всіх інших регіонів.

Потрібно сказати, що крім інших проблем у Тернопільській області, зараз найголовніша - з  місцевим бюджетом. Володимир Труш не підписав зміни в бюджет області, які ще декілька місяців тому прийняла обласна рада. Він подав на них до суду, через що рахунки області залишаються заблокованими, а це понад 52 млн грн. Поки що це питання ніяк не вирішується.

Як результат, гроші на харчування дітей, лікування онкохворих,  дітям сиротам  та на інші не менш важливі потреби жителів області не були виділенні.  Людям нічого не залишається як чекати. Деякі намагаються привернути увагу до цієї проблеми. Наприклад, 16 вересня на огорожі території дитячого будинку «Малятко» з'явився банер з гаслом і вимогою виділити кошти на харчування дітей.

 

Тому влада на місцях хоча й має бути самостійною, але повинна жорсткого контролюватися. Потрібно запроваджувати єдині професійні стандарти для чиновників місцевого самоврядування, які є необхідними для забезпечення надання високоякісних послуг населенню. Обов’язково посилити процедури залучення громадян до формування бюджету й участі в громадах.

Проблеми в Запоріжжі прибавляються

У Запоріжжі Віталій Боговін губернатор області не намагається хоч якось розвинути свою місцевість. Всі ми знаємо, що в Україні проблема з дорогами, в Запоріжжі нещодавно трапилася неприємна ситуація. На новій трасі утворилися руйнування. І це всього лише пройшло 2 тижні.

Також наступна неприємна ситуація з місцевими виборами 2020. Почали говорити про те, що в Запоріжжі готуються фальсифікувати вибори: людей масово звозять для зміни виборчої адреси. І це все покриває влада. Так як саме у них є адмінресурс і вони знають, що на місцях їх рейтинг низький. Тому всіма методами вони питаються затриматися біля бюджету.

З іншого боку не потрібно забувати про коронавіруси. Запорізька область може опинитися в жовтій зоні, а це означає, що Віталій Боговін не справляється з пандемією.

Ці проблеми легко вирішуються, наприклад спрощенням реального механізму дострокового відкликання мерів і депутатів, які не виконують свої обов'язки, повинна бути законодавча заборона на знищення соціальної інфраструктури та забезпечення її доступності, розвитком європейської транспортної мережі шляхом інтеграції автомобільного, залізничного, авіаційного та водного (морського і внутрішній водний транспорт) повідомлень в єдиний логістичний ланцюг і так далі.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: вибори,політика,місцеве самоврядування,місцеві вибори
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.