Це не вибори, а їх іімітація,що є вироком для "Слуг"

10 липня 2020, 23:22
Власник сторінки
0
35

Спроба "Слуг" забезпечити свою присутність у місцевих радах з використанням 5% бар'єру на вскукраїнському рівні, нк витримує критики. Така спроба є показником неспроможності "Слуг" бути при владі.

Шановні українці!

(Президенту України, Голові і депутатам ВР України, депутатам місцевих рад, членам громадських рад при виконавчих органах влади)

Ми звертаємось до вас на порозі виборів депутатів місцевих рад, міських голів, старост.

Але, сценарій виборів спланований органами влади так, щоб сьогоднішні політичні аутсайдери посіли б ще у кріслах депутатів місцевих рад. А саме: у Виборчому кодексі України для проходження у депутати передбачено подолання партіями 5% барєру в масштабах України, що дозволяє ігнорувати волю виборці на місцях.

Такий виборчий механізм позбавляє можливості потрапити до місцевих рад гідним кандидатам, які не мають масової відомості та фінансової спроможності.

На фоні падіння популярності у народу «Слуги» та інші парламентські партії пішли на відверте порушення виборчих принципів – підготували такий закон про вибори, що ігнорує волю виборців і дозволить цім партіям захопити владу ще і на місцевому рівні.

Крім того, партійна система виборів пропонується для територіальних громад, чисельність яких перевищує 15 тисяч виборців (така формула виборів прийнята в першому читанні ВР України 04.06.3020 у проекті закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення виборчого законодавства» № 3485).

А це означає, що фактично вся Україна має обирати своїх депутатів на партійній основі, яка, заважає розвитку справжнього  місцевого самоврядування (територіальних громад).

Місцеве самоврядування є правом територіальних громад, а не партій і органів місцевого самоврядування. Партійна система виборів є порушенням стст. 3, 5, 7, 8, 140, 143 Конституції України, а також позбавляє права членів територіальної громади самостійно вирішувати питання місцевого значення, що перекреслює поняття місцевого самоврядування.

Ми, також, вимагаємо від ВР України привести Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні» у відповідність з Конституцією України в частині здійснення місцевого самоврядування безпосередньо територіальною громадою, що відповідає принципам субсидіарності і децентралізації, Єврорейської хартії місцевого самоврядування і пп. 34. 35 Европейської хартіі міст ІІ.

Ми, члени громади столиці України - міста Києва, вимагаємо від ВРР  України залишити на даному етапі варіант Виборчого кодексу, що прийнятий  у грудні 2029 року. А саме: залишити кількість виборців 90 тис і більше для громад, де буде використовуватися система партійних виборів. Далі ми будемо боротися за закон про  місцеві вибори від громад, а не партій.    

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.