Замальовки з життя української корупції

09 липня 2020, 12:14
Власник сторінки
0
29

Українська судова система мімікрує під вимоги часу. Змінюються епохи, проходять майдани, обираються президенти і тільки суди залишаються незмінним відбитком, фірмовим знаком української корупції

І все б нічого б, якщо б ця корупція не роз'їдала усі боки нашого життя, залишаючись відкритою раною, що боляче б'є по усьому суспільству.

Здавалося б простий спір між суб'єктами господарювання. А тут увесь перелік суддівських пороків: і прийняття рішень, що ігнорують не тільки факти, а й здоровий глузд. Та й власне Микола Гавелюк кічиться своєю дружбою та із заступником генпрокурора Віктором Чумаком намагається тиснути на суд, А робити він це вміє, враховуючи давню історію життя. Але дружба дружбою та Микола Гавелюк ще й до того ж є помічником Віктора Чумака, а це вже зовсім інший статус та можливості впливу на Феміду. А з Фемідою Микола Гавелюк знайомий добре хоча б по справі банкрутства його аграрної компанії ЗАТ "ВТФ "Радосинь". До речі, ця компанія усіма мислимими та немислимими способами отримавши мільйонні кредити оголошує себе банкрутом та робить усе аби не повертати їх. А що так можна спитаєте ви? Так, якщо ваш шеф та друг то член Національної ради з питань антикорупційної політики, то військовий прокурор, то виконуючий обов'язки генерального прокурора.

Вся ця історія розпочалась в 2004 році, коли під заставу нерухомаго майна (тепер це ТРЦ Троєщина) було отримано кредит в Укрсоцбанку.

Уявіть, який необхідно мати хист, щоб ще в далекому 2004 році взяти у колись в успішному банку Укросоцбанк під заставу нерухомого майна (нині ТРЦ на Троєщині) значну суму коштів, і до цього часу не віддати.

Махінації із кредитом та ТРЦ дотягнулись до нашого часу. І ось в червні судова колегія Касаційного господарського суду Верховного Суду у складі головуючого судді Білоуса В.В. та інших суддів Погребняка В.Я., Огородніка К.М., знову приймає рішення на користь ЗАТ "ВТФ "Радосинь" та відмовила незалученому правонаступнику ТОВ «ФК «Єврокредит» та погодилася з припиненням іпотеки, зі скасуванням записів про неї, тим самим ігноруючи вимогу, що відповідачем повинна бути особа, яка зареєстрована в реєстрі як іпотекодержатель.

Звична історія для українського господарського життя. І корумповані судді, і злочинці чиновники і не чисті на руку бізнесмени, Тільки от що робити із заявами про інвестиційний клімат та боротьбу із корупцією? Реальний інвестор читатиме не гасла та заяви з високих трибун, а перед тим, як завести свої гроші звертатиме свою увагу на такі справи.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.