Горові-Мартинюк-Кирилюк лобіюють Башлика в Держгеонадра чи Держлісагенство

02 червня 2020, 17:16
Власник сторінки
Журналіс
0
210
Горові-Мартинюк-Кирилюк лобіюють Башлика в Держгеонадра чи Держлісагенство
Денис Башлик креатура Горових-Мартинюка-Кирилюка

Група Горові-Мартинюк-Кирилюк спробують проштовхнути на керівну посаду в Держагентство лісових ресурсів чи Держгеонадра щойно звільненого Дениса Башлика

Відтепер на керівну посаду однієї зі стратегічних галузей України може потрапити Денис Башлик, новоспечений екс-голова Держгеокадастру. За розпорядженням Кабміну від 25 травня, посадовця відправили у відставку (https://www.epravda.com.ua/news/2020/05/26/660972/ ), й тепер він опинився у так званому резерві. Це дає змогу Денису Башлику очолити не менш “злачне” відомство - Держагентство лісових ресурсів чи Держгеонадра. 

Дениса Башлика з його посадою очільника Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру пов’язує Максим Мартинюк, який свого часу посадив (http://nashigroshi.org/2019/09/26/kyivs-kyy-militsioner-planuie-ocholyty-burshtyn-ukrainy-naperedodni-masshtabnoho-vidnovlennia-lisiv/ ) у крісло голови Держгеонадр скандального корупціонера Олега Кирилюка. Чиновник запам'ятався тим, що видав 16 ліцензій на видобуток газу на Полтавщині скандальній компанії "Голден Деррік" російського олігарха Павла Фукса . 

Уродженець Луганська, Денис Башлик працював у відомстві з 2016 року. Спочатку — на посаді головного спеціаліста відділу міжнародних відносин департаменту міжнародної співпраці та ринку земель Держгеокадастру, а в 2017 році очолив цей департамент. Його призначив (https://agropolit.com/spetsproekty/634-perezavantajennya-derjgeokadastru--na-posadu-golovi-pretenduyut-11-osib ) на посаду чинний тоді перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України, а згодом в.о. міністра АПК . До того з 2013 по 2016 роки Башлик працював помічником народного депутата.

Таким чином попри обіцяні президентом Володимиром Зеленським нові обличчя, по факту відбувається призначення і перестановка старих кадрів.  

З інсайдерських джерел відомо, що вже колишнього начальника Держгеокадастру Дениса Башлика, людину «смотрящих» за ДАБІ та  братів Горових, а також Попова і Мартинюка, намагаються перевести в Держгеонадра на посаду першого зама або керівника, повернувши корупційну вертикаль Горових-Мартинюка-Кирилюка, які два з половиною роки грабували український народ.

Сьогодні в українському аграрному секторі діє велике корупційне угруповання, яке створило злочинні схеми у всіх областях і має покровителів у «верхах». Денис Башлик був призначений головою Держгеокадастру, щоб не заважати (https://from-ua.com/articles/549881-kto-i-zachem-vibivaet-stul-iz-pod-glavi-gosgeokadastra-denisa-bashlika.html )  знімати найбільш ласі вершки з українських земель.   

“Башлик організував корупційну схему по всій Україні, є смотрящі за ним, які виключають базу, якщо обласний начальник не заносить їм гроші. Середня такса, яку треба передати на Київ, це 500 доларів з гектара землі. Тому зараз по ДГК - тотальна корупція, багато областей, які поставили на касу, жаліються. Все це дуже добре знають в Офісі Президента і наступного тижня хочуть призначити туди свою людину, щоб боротися із цим усім. Натомість голова комітету ВР з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський, який привів їх і курує разом з Горовими, намагається перевести Башлика в Держгеонадра на посаду заступника або керівника”, - повідомляють джерела.   

Якщо кліка вибудує стару корупційну вертикаль, яка була при Кирилюку, це буде удар по іміджу президента і Дениса Шмигаля.

“Звільнений з посади голови Держгеокадастру Денис Башлик переходить в так званий резерв, який дає змогу йому перевестися у лісагентство чи Держгеонадра. Тобто Башлик мав би стати новим Кирилюком, який підім’яв всю галузь, всю хабарницьку схему повністю під себе. Кирилюк - одіозний очільник Держгеондр у 2017-2019 роках, якого команда Зеленського зняла з посади, але, як видно, на це місце знову пробують повернутися люди корупційної структури, які завжди мали вплив на надрокористування під керівництвом Горових та Попова. Тепер це можна буде провести в будь-який момент, тому зараз почалися потужні торги, щоб поставити Дениса Башлика на Держагентство лісових ресурсів або Держгеонадра”, - інформують джерела.

Реальність такого наміру підтверджує і стаття 87 Закону про державну службу ( https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/889-19), про додаткові підстави припинення державної служби окремих державних службовців за ініціативою суб’єкта призначення, відповідно до якої і звільнили Башлика (https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-zvilnennya-bashlika-d-o-z-posadi-a566 ). У ній ідеться про те, що “...суб’єкт призначення може прийняти рішення про звільнення державного службовця з посади державної служби категорії “А” з власної ініціативи за поданням Прем’єр-міністра України або відповідного міністра чи керівника центрального органу виконавчої влади (керівника державного органу) протягом чотирьох місяців з дня призначення Прем’єр-міністра України або відповідного міністра чи керівника центрального органу виконавчої влади (керівника державного органу) з одночасним зарахуванням державного службовця за штат відповідного державного органу.

Першу частину цієї статті - звільнення держслужбовця з власної ініціативи - вже реалізовано. А яким буде наступний етап кадрових рокірувань - залежить від політичної волі вищої державної влади.         

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: земельный кадастр,корупція в Україні,Мартинюк,Держгеонадра,Олег Кирилюк
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.