Чому я не погодилась стати міністром

16 березня 2020, 17:33
Власник сторінки
Глава ОО "Народный союз"
0
270
Чому я не погодилась стати міністром

«Тебе поважатимуть у всіх європейських експертних колах як великого реформатора. Але при цьому зненавидять в самій Україні», - сказали мені півроку тому.

Коли формувався уряд Олексія Гончарука, мені надходили цікаві кадрові пропозиції. Зокрема, очолити мінагрополітики. Потрібна була кандидатура з новим обличчям, бездоганною репутацією та добре обізнана на проблемах галузі. Я підходила за всіма критеріями. Крім одного: я не погоджувалася виконувати те, чого від мене хотіли мої «благодійники» - «протягнути» ринок землі та забезпечити приватизацію підприємств, які перебувають у відомстві міністерства.

Тоді так і не знайшли кандидатуру міністра, в результаті чого взагалі ліквідували міністерство, передавши його функції до Міністерства економічного розвитку та торгівлі. Зараз, судячи з усього, Мінагрополітики знову з’явиться у переліку міністерств. Наскільки я знаю, після відмови Тимофія Милованова очолити Мінагрополітики замість Мінекономіки ця посада залишається вакантною. Кандидатуру досі шукають.

Ви здивуєтесь, як мало людей насправді знаються на проблемах аграрної галузі, зокрема, тваринництва, і розуміють, що потрібно робити, аби вивести Україну у світові лідери за обсягами експорту продовольчої продукції. Я – знаю, бо займаюся цим не один рік, спілкуюся як з експертами, так і з простими фермерами, селянами і всі основні проблеми в сільському господарстві знаю з реального життя.

Але я відповіла тоді і повторюю зараз: ніколи не погоджуся впроваджувати цю ганебну земельну реформу. Крім шкоди, вона нічого не принесе державі. Латиноамериканські держави, які під тиском великих трансконтинентальних компаній погодилися відкрити ринок землі, не раз вже про це пошкодували. Якщо ви подивитесь досвід Бразилії - сотні тисяч людей після відкриття ринку землі залишилися без роботи, без грошей, без землі. Те ж саме чекає й Україну. І нам в жодному разі не можна допустити латиноамериканського сценарію.

Мета представників міжнародних структур, так званих фінансових донорів України, які пропонували мені цю «угоду», - запустити ринок землі в Україні, щоб можна було її скупити за безцінь. І вони матимуть таку можливість, якщо буде прийнятий Законопроект про обіг земель сільськогосподарського призначення №2178-10. Згідно закону, західні компанії, що вже зараз орендують третину українських чорноземів, за цим законопроектом матимуть право її викупити.

У України є всі шанси стати аграрною державою, годівницею всього світу. І це може стати величезною конкурентною перевагою. Але влада вперто, на догоду міжнародним донорам, перетворює Україну на сировинну колонію. Така ситуація влаштовує усіх, окрім, власне, українського народу. В інтересах нашого майбутнього не можна допустити цей хибний і зрадницький по відношенню до країни крок.
 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.