ГАНЬБА ГЕННАдія: як МАЗУР ПОХОВАВ СВОЄ ПОЛІТИЧНЕ МАЙБУТНЄ

16 січня 2020, 15:30
Власник сторінки
1
3600
ГАНЬБА ГЕННАдія: як МАЗУР ПОХОВАВ СВОЄ ПОЛІТИЧНЕ МАЙБУТНЄ
Геннадій Мазур, голова бюджетної комісії Вінницької облради

«Ікар наблизився занадто близько до Сонця, промені якого розтопили віск, з якого були скріплені крила, і Ікар потонув»(Давньогрецька міфологія)

«Відкати» та культурний «віджим»

Наскільки важливе значення мають традиції й культура для жителів подільської землі, розписувати не потрібно. Громадськість Вінниччини дуже обурилась, коли наприкінці минулого року всерйоз заговорили про можливість відміни фестивалю OperaFest Tulchyn, що мав би стати четвертим за ліком, і традиційно відбутися в місті Тульчин Вінницької області.  У Тульчині кажуть, що популярність цього заходу є значно вищою, аніж будь-які інші культурні події, які проводяться в обласному центрі.

Пропозицію відмінити виділення 2 млн грн з обласного бюджету на OperaFest Tulchyn-2020 висунув особисто Геннадій Мазур, голова комісії з питань бюджету Вінницької облради. Як тільки Геннадій Федорович публічно засумнівався в ефективному використанні коштів організаторами фестивалю в минулих роках, як тут відразу й отримав звіт організаторів. В свою чергу, на вимогу громадськості, публічно прозвітувати щодо використання коштів на програму підтримки фермерства, на яку хотів перерозподілити ці 2 млн грн, пан Мазур відмовився. А між іншим, яким фермерам і на яких «відкатах» з обласного бюджету Геннадій Мазур, як голова бюджетної комісії, погоджував допомогу в рамках Обласної програми розвитку особистих селянських та фермерських господарств, кооперативного руху на селі та дорадництва, починаючи з 2016 року - громадськості й досі невідомо! На хвилинку, в 2019 році це 3,5 млн грн у 2019 році.

Але ж повернемося до культури…

Судячи з публічних коментарів та травневих дописів у соцмережах від Геннадія Мазура, вочевидь його так і не взяли до команди організаторів OperaFest Tulchyn-2019, тож Геннадій Федорович почав діяти як у «старі, добрі часи». Враховуючи свій нинішній політичний статус і безпосередній вплив на розподіл бюджету області, пан Мазур міг дуже легко заблокувати виділення коштів на OperaFest Tulchyn-2020. Далі, згідно законів психології, Геннадій Федорович очікував від організаторів наступного: заперечення, гніву, торгів, депресії, прийняття даної ситуації.

Геннадій Федорович так сподівався, що будуть «торги»!.. Як на базарі. Ціна питання й обов’язкова умова – поліпшення політичного іміджу Геннадія Мазура. Робити імідж на чужих досягненнях – це ж про «старі, добрі часи». Те, чим займався на рубежі століть Геннадій Федорович Мазур. До того, як вийти на обласний політичний олімп, «Гєна бізнес робив»: «золотий щоденник»: https://www.ord-ua.com/2013/04/15/zolotoj-dnevnik-gennadiya-mazura

Ні для кого не секрет, що родина Мазура мала «золотий» бізнес, з якого офіційно начебто вийшов, але продовжує його «кришувати» вже із владних кабінетів. Зв’язки з дрібним криміналітетом і, як наслідок, чимало кримінальних справ із звинуваченням у корупції, шахрайстві. А напередодні у соціальних мережах люди обурювалися тим, що Геннадій Мазур приїхав інспектувати центр для інвалідів «Поділля» у золотому браслеті за 2,5 тис. доларів.

Але до торгів щодо OperaFest Tulchyn-2020 не дійшло. Під тиском громадськості та дійсно культурної еліти Вінниччини Геннадій Мазур на засіданні бюджетної комісії здався й все ж погодив виділення 2 млн грн на OperaFest Tulchyn-2020.

Парадокс, але наприкінці минулого року Геннадій Мазур отримав відзнаку «Покровитель культури – 2019».

 

Проти людей, як проти вітру

Але, здається, цвях у домовину його політичного майбутнього було забито вже на початку 2020 року. Вінницьку область сколихнула несподівана звістка: прокуратура та поліція почали проводити обшуки у голови Тростянецької ОТГ. Проте так і не винесли жодної підозри. Місцеві жителі бачать у цьому політичні ігри та тиск зі сторони людей, які стоять за спиртзаводом та отруюють повітря в селищі.

І знову грає в політичні ігри Геннадій Мазур. Він давно не приховує своїх намірів взяти «під свій контроль» Тростянецьку селищну об’єднану громаду. Відкрито веде боротьбу з головою громади Людмилою Червонецької. Ситуацію з Тростянецьким спиртзаводом та боротьбу голови Л. Червонецької коментує наступним чином:

«Я хотів би, щоб ми тут політику забрали, забрали деякі піар ходи, особливо місцевої влади, в тому числі і селищної голови. Яка, фактично, за рахунок цієї піар компанії хоче підняти свій рейтинг». Детальніше тут: https://www.youtube.com/watch?v=7K7hhohTjaQ

Дуже слизький такий коментар, який опубліковано на дуже сумнівному ресурсу.

А щодо рейтингу Л. Червонецької, то навесні 2018 року на перших місцевих виборах Тростянецької ОТГ вона продемонструвала більш ніж 80% рівень підтримки виборців. Фахівці децентралізації визнають її як одну з найуспішніших керівників ОТГ. Тому й обурилися тростянчани: Геннадій Мазур вперто не відчуває смердючого запаху від Тростянецького спиртзаводу вже протягом року, ще й починає відкрито «зводити кінці з кінцями» з головою громади, яка зі своєю командою та місцевими активістами продовжують боротися за чисте повітря у селищі. Та воно й не дивно, бо Геннадій Мазур вже давно мешкає у Вінниці, а в Тростянці в його родини лише тільки бізнес, але про це іншим разом.

А ще дуже обурює громадян, що такої «уваги» до Людмили Червонецької з боку місцевих правоохоронних органів добитися Геннадію Федоровичу нескладно. Адже його син – Мазур Владислав Геннадійович – крокує зараз кар’єрною драбиною в обласних правоохоронних органах. Зараз він слідчий Вінницького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області.

«Свои менты везде нужны» (с)

 

Замість некрологу

Отже, як виявилося, вийти на вищий рівень політичної кар’єри не так легко, коли власні амбіції, дріб’язковість та жага помсти встилає очі. Тож вже велике питання, чи зможе Геннадій Мазур відновити прихильність своїх виборців?..

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: крокодил Гена
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.