Сірі кардинали В2В.Jewelry: екс-регіонали, мєнти та... Геннадій МАЗУР

26 березня 2020, 13:11
Власник сторінки
0
6440
Сірі кардинали В2В.Jewelry: екс-регіонали, мєнти та... Геннадій МАЗУР
У кого шукати гроші В2В.Jewelry

У цій статті ми пояснимо читачу хто ж насправді стоїть за В2В.Jewelry, а також чому насправді припинилися виплати?

За останні півроку дійсно масштабних розмірів в Україні набула товарно-фінансова піраміда В2В.Jewelry, що створена на Вінниччині. У містах відкриваються (точніше вже сказати в минулому часі – відкривались) ювелірні магазини, що пропонували купити коштовності з великим кешбеком або ж придбати сертифікат на дорогоцінні метали з захмарними відсотковими ставками. І вже багато людей по Україні придбали за свої гроші ці сертифікати. Деякі навіть набрали кредитів, щоб стати учасником цієї піраміди.

Багато хто вихвалявся, що відсотки виплачують справно та без затримок. І що вони вже автомобілі придбали за ці кошти, інвестували в давно омріяне житло.  А ти сидів і тихенько заздрив, але розумів, що це лохотрон.

Як виявилося, думав ти абсолютно правильно. Бо В2В.Jewelry є дійсно класичною фінансовою пірамідою, що лопається, як мильна бульбашка, залишаючи вкладників нижчого рівня (тих, хто інвестував пізніше) ні з чим. Як сумнозвісна всім МММ, що на початку 90-их затьмарила розум всім пострадянським людям.

Днями Микола ГОНТА – власник В2В.Jewelry – оголосив про те, що проект "ставиться на паузу", включаючи виплати кешбеків і виведення коштів у готівку. Щоб зберегти репутацію, час вибраний дуже вдало,– карантин, обмеження для бізнесу тощо. Тим паче, що Гонта, в минулому продавець книг та канцелярії, встиг за цей час і сам збагатитися, і своїм хазяєвам принести не аби який прибуток.

Але в цій статті ми хочемо лише розповісти – чому ж правоохоронні органи України заплющили очі та вдають, що начебто все законно. Можливо тому, що вони самі вклалися в цю піраміду! І повірте, вони це зробили з самого початку, і тепер ви працюєте на них.

То хто ж насправді «сірі кардинали» піраміди В2В.Jewelry? Ті, кого ви збагатили, але самі збагатитися так і не встигли. І вже, здається, не встигнете.


Тож, хто стоїть за цією пірамідою?

Публічно в роликах ютуба та соцмережах ми бачимо організатора та засновника – Миколу ГОНТУ. Такий собі підприємець середньої руки, який до того, як піраміда В2В.Jewelry почала приносити грошенята, мав мільйонні борги по кредитах та відсотках. Притримувався думки: «Всім кому я винен, я пробачаю!». Виконавча служба вже точила на нього сокиру, а з України виїзд йому був закритий.

На теперішній час він, як один із засновників і перших вкладників, має скоріш за все мільйонні доходи від цієї фінансової афери. Накупив у Ладижині нерухомості, та ще й ціле село прикупив у мальовничому закуточку Вінниччини, поки грошенята капали.

Але є у Миколи дружина Олена, яка дуже товаришувала з дружиною відомого у Вінницькій області депутата обласної ради Геннадія МАЗУРА – Таїсією.

Раніше у підприємців-ювелірів з Ладижина Олени та Миколи ГОНТІВ Служба безпеки України провела ряд обшуків на виробництві та у магазинах на Вінниччині і ще в трьох областях. Їх звинувачували в тому, що під власною маркою вони збували незаконно привезені з Туреччини золоті прикраси.  А "кришував" за версією слідства, цей процес і реально ВОЛОДІВ цим ювелірним «бізнесом» (ще й мав «золотий щоденник») Геннадій МАЗУР -  на той час заступник голови обласної податкової служби. Саме його СБУ звинувачувало у тому, що він організував схему ухилення від сплати податків. Мова йшла про 7 мільйонів гривень, які не дійшли до державної казни.

На дружину Таїсію МАЗУР зареєстровані всі підприємства, якими де-факто володіє депутат облради та голова бюджетного комітету Геннадій МАЗУР. Одна з них - «Подільська Ювелірна Компанія», яка і стала базою для створення товарно-фінансової піраміди В2В.Jewelry. Вона ж - завод ювелірних виробів «Шарм», вона ж - ТОВ «Шарм-Голд» та ТОВ «ВінГолд».

Цікаво, що перші точки продаж В2В.Jewelry було відкрито власне в Ладижині та в сусідніх райцентрах – Гайсині, Тростянці, Бершаді. Саме з тих країв обирався Гєна МАЗУР в депутати обласної ради.

У Вінницькій області всім відомо, що Геннадій МАЗУР був помічником та соратником Миколи ДЖИГИ – колишнього голови Вінницької облдержадміністрації, нардепа-регіонала кількох скликань, впливового генерал-полковника міліції, якому приписують причетність до справи Гонгадзе. А як відомо – бувших ментів не буває. Після поразки регіоналів у 2014 році, сам генерал-полковник Джига затаївся і ніде не світиться. Кажуть, що «недоторканість» йому організував тодішній Президент Петро Порошенко – земляк і давній друг Миколи Джиги, а також екс-соратник по Партії Регіонів.


Для чого створювалася піраміда В2В.Jewelry та в чому її секрет?

З усіх рекламних роликів В2В нас запевняють, якщо ми забажаємо забрати гроші, то можемо зробити це золотом або ж сріблом. Коли люди потрапляють в магазин, вони можуть доторкнутися та начебто бачать матеріальну складову цього обману. А як каже українське прислів’я: «Хохол не повірить, поки не помацає!».  І ось питання - де ж взяти стільки срібла-злата?

І тут на арену виходить інший «сірий кардинал» -  Віктор Ратушняк, екс-заступник міністра внутрішніх справ України у часи Віктора Януковича. Теж мєнт, генерал-лейтенант міліції. А ще він –  ставленик Миколи ДЖИГИ.

Саме РАТУШНЯКА (а не Джигу) Генпрокуратура підозрює у злочинах проти людяності під час подій Євромайдану. Наразі він перебуває у розшуку Служби безпеки України, переховується від правосуддя в Росії. До речі, саме російський номер телефону був довгий час вказаний  на офіційному сайті В2В.Jewelry.

Окрім цього, Віктор РАТУШНЯК підозрюється в тому, що отримує доходи від фермерського підприємства Боднюк, яке зареєстроване на його односельчанина (нині – Гранівського сільського голову) Віктора БОДНЮКА. Це господарство здійснює свою діяльність на території Гайсинського району Вінницької області – батьківщині генерал-лейтенанта Ратушняка.

У 2017 році Генпрокуратура повідомляла про обшуки у “справі Януковича”, що були ініційовані у межах розслідування кримінальної справи про несплату податків сільськогосподарським підприємством, яке займалося експортом зерна. Так-так, мова йде про те ж ФГ «Боднюк»,  яке з самого початку мало б називатися на честь дружини Віктора Ратушняка. Але не судилося, бо вся родина Ратушняків втекла до Росії.

У ході розслідування кримінальної справи за адресами нерухомості екс-заступника міністра внутрішніх справ Віктора Ратушняка правоохоронці провели обшуки, під час яких вилучили 200 тис. доларів, 3 кг золота, ювілейні монети та інші цінності.

Крім того, під час обшуків за місцем проживання співучасників, в тому числі і в нинішнього голови Гранівської сільради Віктора БОДНЮКА (нагадуємо - односельчанина Віктора Ратушняка!) вилучено бухгалтерські документи та чорнові записи, що підтверджують протиправну діяльність, підроблені печатки органів державної влади та печатки підприємств з ознаками фіктивності, нерезидентів, штампи і печатки нотаріусів. За результатами обшуків у портах та зернових терміналах, де відбувався незаконний експорт зерна, правоохоронці вилучили продукції, за попередніми даними слідства, на суму близько 200 млн грн. Операції з експорту вказаних товарів здійснювалися без відображення в податковій звітності та сплати відповідних податків.

З часом справу, як кажуть в народі, «зам’яли», але мрія «легалізувати» вивести гроші, що лишились в Україні не покидала, а ні самого Ратушняка, а ні його поплічників.

Також, як і мріяв легалізувати своє низькопробне турецьке золото Геннадій МАЗУР. І ось тут зірки зійшлись. Гроші регіоналів та ювелірка Мазура запрацювали на користь хворої фантазії та жаги наживи цих нечистих на руку ділків – з’явилась фінансова афера В2В.Jewelry.


Екс-регіонали, "мєнти"... Золото, срібло... Перебиті проби, "золотий щоденник Мазура"... То в чому ж взаємозв'язок?

Отже, схема проста! Схема із 90-их, така ж близька регіоналам часів баті Януковича!

1)     Мєнти під наглядом Миколи ДЖИГИ та підопічними його ставленика - заступника МВС Віктора РАТУШНЯКА «пресонули» завод Гєни Мазура. Мовляв, якщо ти, Гєна, не хочеш жерти вонючу похльобку на нарах, давай організовуй нам бізнес. Ображеним теж не будеш.

2)     Вводна інформація від мєнтів для Гєни: є багато золота та срібла, яке «уважаємим людям» довелося заникати у своїх друзів дитинства. Найбільше у Гранові, у Віті Боднюка, а ще в його тещі, кума, коханки. Самим же «уважаємим людям» довелося поспіхом виїхати на невизначений час до «братського» нам народу (до Росії, хто не здогадався). Все майно ж не перевезеш, тому золото довелося залишити в погребі в глухому українському селі.

3)     Задача поставлена Геннадію МАЗУРУ: золото, срібло (які заважкі для чемоданів) конвертувати в стабільну паперову валюту й рахунки в банках.

4)     Реалізація: Геннадій МАЗУР свої заводи переписав на дружину, а ще знайшов легко контрольованого невдаху  з величезними боргами – Миколу ГОНТУ. Щоб потім, раптом суд, Гєна ніде не був засвічений! Нічого не знаю, не чув! Гонта за такі ризики отримує не поганий бариш, і з лоха стає авторитетом та другим Мавроді.

5)     Очоливши бізнес, Микола ГОНТА почав керувати ювелірним «виробництвом»: золото, срібло «переробляв» на заводах МАЗУРА, під пильним наглядом останнього. Гєна ж контролював, щоб по бухгалтерії «все чьотко було». І нових друзів не забував.

6)     Нові друзі – це правоохоронці, які й стали базовими інвесторами в товарно-фінансовій піраміді В2В.Jewelry. Саме їм Геннадій МАЗУР особисто “виплачував” кеш-бек в обмін на стабільність такого надрентабельногобізнесу, що за всіма ознаками носив характер фінансової піраміди.

7)     Тим часом, Геннадій МАЗУР за підтримки «уважаємих людей» не попадає за грати, а стає депутатом Вінницької обласної ради. Отримує одну з ключових посад – голову бюджетної комісії області й відповідний статус, щоб «вільно ходити по чиновницьким кабінетам».

8)     Щоб забезпечити стабільний процес Гонта запускає чутки про «космічні» прибутки у середовищі українських ювелірів, а в кого ж грошей кури не клюють?! Тому маховик був запущений і набирав обертів.

Першим вкладникам дійсно пощастило: всі інвестовані кошти вийшло повернути, ще й заробити. І тут слава пішла по Україні.

9)     А ще Гєна отримав найголовніше – найбільші мільйонні прибутки від В2В.Jewelry, якими він не забуває регулярно і щедро ділитися зі своїми покровителями, інвесторами із числа друзів-правоохоронців. Однак, найголовніше, здавалось би неліквідне залишене в глухому забитому селі золото-срібло легко перетворилося на реальні гроші на банківських рахунках біглих екс-регіоналів, колишніх мєнтів…

Ви й досі вірите, що «підприємницький» хист Миколи Гонти дозволить повернути ваші гроші, інвестовані в В2В.Jewelry?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: золото,Мазурок,Гонта,b2b
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.