Гетьман купила посаду в Тернопільському МінЮсті за гроші Деревляного

28 грудня 2019, 21:58
Власник сторінки
предприниматель - аграрий
0
218

Депутат Деревляний «рейданув» Тернопільський МінЮст.

Вибори президента та парламенту, утворення нового уряду, та запуск ряду реформ – зміна та перезапуск влади завжди приносить людям великі очікування. Найбільш очікуваним є не просто боротьба, а викорінення корупції на всіх щаблях державної влади. Проте, не завжди результат виправдовує очікування.

Відповідно до нової адміністративної реформи – територіальні відділи Міністерства юстиції мусять об’єднуватися та укрупнюватися у міжрегіональні управління МінЮсту. Цілком логічний крок зважаючи на роздутий чиновницький апарат. Укрупнення територіальних відділів передбачає проведення відкритих конкурсів на зайняття вакантних посад в даних новостворених органах влади.

Далеко не всюди даний процес відбувається прозоро, а подекуди супроводжується корупційними скандалами. Саме така ситуація має місце в м. Тернопіль. Тернопільська і Івано-Франківська області об’єднуються в єдине Південно-західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції.

Нещодавно, відбувся конкурс на посаду заступника начальника даного управління.  Згідно з результатами конкурсу – переможцем було обрано Тетяну Вовк, досвідчений фахівець набрав найбільше балів в результаті конкурсів. Проте, її не було призначено на чесно виграну посаду, натомість було призначено виконувача обов’язків – Людмилу Петрівну Гетьман, яка була далека від перемоги на конкурсі та взагалі за профілем своєї роботи в Тернопільському мінюсті займалася РАГСами.

В чому причина даного призначення? Як повідомляють місцеві – Гетьман є протеже одіозного Тернопільського політика та підприємця з кримінальним минулим, Василя Деревляного.

Щойно зайнявши посаду Людмила Гетьман підтягнула до себе в помічники свого коханця – Василя Марцинкевича, який раніше був відповідальним за реєстрацію… громадських організацій та подругу – Ольгу Дяченко, якій пообіцяли посаду начальника відділу з питань нотаріату. Інформація про роман Гетьман та Марцинкевича не відображена в офіційний деклараціях про доходи, проте не є секретом для самих тернополян, які повідомили дану інформацію, будучи обурені призначенням Гетьман.

Повернемося ж до самого призначення. Гетьман жодним чином, ні за досвідом роботи, ні за професійними якостями не могла самостійно вибороти дану посаду. Згідно інформації з власних джерел, посаду їй купив перший заступник голови Тернопільської обласної ради Василь Деревляний.

Його інтерес полягає в контролі над реєстрацією та переоформленням майна в Тернопільській області. Ще з 90-х років Деревляний відомий в Тернополі як рейдер, що «приватизував» Тернопілський хлібзавод. Пізніше від до приватизації ряду земельних ділянок в Тернопільський області, комунальної нерухомості та навіть території на березі Тернопільського ставу де збудував елітне котеджне містечко. 

Кримінальна діяльність відкрила Деревляному дорогу до Верховної Ради України, де він був депутатом від «БЮТ-у» на протязі трьох скликань, а після падіння рейтингу «Батьківщини» обійняв посаду першого заступника голови обласної ради, залишаючись головою обласного осередку партії.

За роки в політиці Деревляний декларативно підтримував офіційний курс партії – заборона продажу землі сільськогосподарського призначення. Проте, як це часто буває його слова розходилися з ділом.

Через підставні фірми та за допомогою кишенькових нотаріусів Деревляний приватизував ряд земельних ділянок в передмісті та Тернопільській області та домігся зміни цільового призначення землі з сільськогосподарського… на будівництво. Мова йде про будівництво ряду котеджів в Гаях-Гречинських та посередництво при наданні ділянок в оренду для будівництва російських заправок АМІК (раніше – Лукойл) на трасах Тернопіль-Броди, Тернопіль-Стрий. 

Навіщо Деревляному купувати посаду для Гетьман? Все дуже просто. Невдовзі в Україні має відбутися земельна реформа – яка відкриє ринок землі сільськогосподарського призначення для продажу. Водночас, ще лишилося достатньо нерухомості та землі комунальної власності, яку потенційно можливо прибрати до своїх рук. Для цього йому необхідна лояльна людина на посаді заступника Південно-західного територіального управління Міністерства Юстиції – людини яка буде відповідати за Тернопільську область. Це відкриє двері для безперешкодної «реєстрації», а іншими слова – рейдерства майна територіальної громади міста та області. За допомогою Людмили Гетьман Деревляний прагне боротися з вільним продажем землі – прибираючи її до своїх рук за допомогою мутних схем чи вирішуючи питання зацікавленим особам за гроші.

Реалізаторами схеми мусять стати Людмила Гетьман як відповідальна за Тернопілську область в Південно-західному міжрегіональному управлінні Міністерства Юстиції, Василь Марцинкевич та Ольга Дяченко, як безпосередня начальниця управління державної реєстрації, що буде закривати очі на «чорну» нотаріальну реєстрацію державних актів.

За інсайдерською інформацією Василь Деревляний не пошкодував 300 тисяч доларів за купівлю посади для своєї ставлениці Людмили Гетьман. Нажаль в Тернополі позитивні очікування від реформ розбилися об грубу, корупційну реальність, а дана пара відображає найгірші особливості сучасної української політики, де старі кадри спекулюючи гаслами захисту народної власності займаються банальним дерибаном, а нові, нікому не відомі, некомпетентні молоді кадри є маріонетками та ширмою для прикриття корупційних справ.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Тернополь,корупція,Батьківщина,Тернопіль,Тернопільська область,Міністерство юстиції,корупція в Україні
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.