Екологи vs Північний потік - 2: двобій триває

17 грудня 2019, 21:05
Власник сторінки
0
1038
Екологи vs Північний потік - 2: двобій триває
Качур хвилюэться за свою зимівлю

Крилате воїнство у союзі з екологами проти Кремля

          На тлі буремного політичного життя теми, що ще вчора були у топі, хвилювали, примушували емоції зашкалювати зникають з обрію. І Бог з тими з них, що штучні та наносні. Процес природній. Зникають й ті, які дійсно важливі. Тема запуску Північного Потоку - 2 саме з них. Таке враження, що тема «здохла», все закінчилося, а  потічком потече «блакитне золото» у Німеччину, де його з радістю приймуть «шрьодеризовані» німецькі чиновники та торгаші, яким нема різниці як і з ким заробляти. Насправді ж все складніше.

          Москва блефувала коли обіцяла ввести Північний потік – 2 у дію до кінця 2019 року. Пізніше з’ясувалося, що кінець 2020 року – це ще оптимістичний термін. І тут підкралися американські санкції до будівельників Потоку. Будуть вони у першій половині наступного, вже такого близького року. Але процедура їх введення питання доволі тривале (бо юриспруденція у США справжня) і можна скористатися цим аби прискоритися, побудуватися, почати прокачку задля того, аби потім заявити – все вже працює, тож претензії нема до кого висувати. А сам цей Потік – чисто двосторонній московсько-німецький проект (про що вже і міністр закордонних справ ФРН посилає певні сигнали до Вашингтону, і фракція підозріло москвофільського характеру у Бундестазі «Альтернатива для Німеччини» устами свого спікера з питань енергетики Штефана Котре галасує), на який не можуть поширюватися дії спільного європейського законодавства та санкцій США.

          Але дія відбувається у Європі. Через що виникають деякі непереборні для будівельників газогону обставини. Тепер це екологія. Точніше, про неї йшлося і раніше. Балтика, яка і так живе у шаленому антропогенному тиску несе в собі небезпечні послання з минулого як ото затоплена радянськими військами хімічна зброя нацистів просто поруч з трасою газогону. Про це згадали, поламали навколо цього списи. І будують. Але екологи залишаються екологами. І нагадали, що якщо будівництво відбуватиметься у надшвидкому режимі взимку то під загрозу потрапляють місця зимівлі мільйонів птахів. Качки (яких в цей час там перебуває понад мільйон) та гуси з іншим крилатим воїнством встали просто на маршруті другого Північного Потоку. Не самі, звісно, а з допомогою німецького Союзу  охорони природи та біорізноманіття. Який вимагає (серйозно, до речі) від федеральних органів Німеччини заборонити будівництво взимку, коли там перебуває птаство та видати припис про перенесення його на літо. І у Газпромі занервували. Адже влітку, коли американські санкції вступлять у силу, багато фірм можуть зважити всі за та проти та відмовитися від робіт. Підрядники просто тікатимуть від Газпрома як від зачумленого.

          Екологія, права тварин та процедура у дійсності дуже важливі речі і можуть навіть примусити почати вібрувати всесильні «природні монополії». Не добре у цих монополій йдуть справи як і РФ у цілому, про що треба пам’ятати в Україні, вибудовуючи свої тактику та стратегію.  

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Газпром,екологія,Північний потік-2
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.