Зняття мораторію на продаж землі: це останній стратегічний ресурс України

13 листопада 2019, 11:20
Власник сторінки
Політик
0
95
Зняття мораторію на продаж землі: це останній стратегічний ресурс України

Ще кілька місяців тому я передбачав, що виникне проблема з ринком землі.

Я переконаний, що якщо не регульовано і бездумно зняти мораторій і почати продавати землю будь-кому і у будь-якій кількості – це стане величезною втратою, зокрема, і можливою потенційною втратою для незалежності України! Адже деякі компанії та навіть країни можуть скупили великі шматки землі, і почати вести там власну політику. Це становитиме небезпеку для нашого суверенітету.

Навіть якщо порівнювати продаж землі з передачею її в оренду, остання дає орендарю значно менше прав. Якщо орендар буде порушувати законодавство, яке регулює використання землі, – її завжди можна забрати. А от коли вона стане його власністю – забрати буде майже неможливо.

Дійсно, Україні потрібен ринок землі! Однак спочатку треба ввести певні обмеження. Сільськогосподарські угіддя повинні бути в руках тих, хто їх обробляє – фермерів, а не великих корпорацій, які бездумно використовуватимуть наш національний ресурс!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Земля,ВРУ,агрофонд,агрокомплекс,земля.,Министерство агрополитики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.