"Нормандський формат" вже майже не діє: час згадати про "Будапешт"

02 вересня 2019, 17:02
Власник сторінки
Політик
0
142
 Нормандський формат  вже майже не діє: час згадати про  Будапешт

На сьогодні запланована зустріч радників глав урядів та держав - учасників нормандської четвірки (Україна, Німеччина, Франція і РФ), які мають підготувати підґрунтя для зустрічі лідерів країн.

Особисто я вважаю, що «нормандський формат» - недостатній. Треба ставити питання про так званий «будапештський формат» на основі Будапештського меморандуму і долучити до переговорів Китай, який може допомогти у процесі встановлення миру. Адже ми знаємо, які відносини у Китаю з РФ, а Китай – один із підписантів меморандуму.

Не зрозуміло, чому про Будапештський меморандум забувають, адже це документ, який гарантував нам безпеку і територіальну цілісність. Тому і під час наступної зустрічі у «нормандському форматі» треба підняти це питання. Таким чином можна зрушити з місця проблему конфлікту.

Хоча насправді основна проблема не в форматах, а в одній людині – Путіні. Доки не зміниться його особиста політика щодо України – будь-які формати навряд чи допоможуть.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: донбасс,Владимир Путин,лидеры,нормандская четверка,нормандская встреча
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.