«Всего на свете член» Дануца повернувся у Кропивницький

30 серпня 2019, 12:18
Власник сторінки
0
289
«Всего на свете член» Дануца повернувся у Кропивницький

Минув місяць з дня виборів. Як і прогнозували, ці вибори для багатьох стали справжнім соціальним «ліфтом».

Майже по всім округам виграли «нові ЗЕлені обличчя»: де фотографи, де водії, а де і безробітні. Проте у соцмережах подекуди писали, що головним переможцем цих виборів була «швабра з ганчіркою зеленого кольору». І ось про одну таку «швабру» і йтиме мова.

По 99-му виборчому округу з великим відривом переміг «швабра-ганчірка» Олександр Дануца. Подивившись на результати виборів і особистості переможців, партійці «Слуги народу» загнали їх всіх на парттренінг у Трускавець, де майбутні нардепи навчались ефективно депутатствувати. І ось накачаний партійними стероїдами «член виконкому» Дануца напросився на виступ з трибуни міської ради. І почав «кошмарити» депутатів: «Ви на вибори підете, але не всі. То що деякі з вас підуть в тюрму». Ці гасла дуже нагадують ющенківський мем «бандидам – тюрми». А президентство Ющенка запам’яталось нам бурхливим першим Майданом і млявою політикою, яка привела потім на «трон» Віктора Януковича.

«Наша Україна Саша»

Ще у 2002 році, балотуючись від виборчого блоку «Наша Україна» по Голованіському мажоритарному округу, злив округ «співучому ректору» Михайлу Поплавському.

Вже пізніше молодий Сашко Дануца стає однією з «шісток» тоді ще Кіровоградської парторганізації «Наша Україна». Тоді він носив помаранчевого шарфика та ридав за Майдан в ефірі нині покійного телеканалу «Стимул».

Швидко здогадавшись, як правильно відкусити від партійних грошей, молодий Дануца провів велику кількість фейкових «акцій», а також списував гроші на «підтримку» активістів, які по факту працювали за ідею. Тож Сашко примудрився нажитись навіть на «ідейних» прихильниках помаранчевої партії.   

Відносну фізичну безпеку Сашку гарантували керівники місцевої «Партії регіонів», які отримували від Сашка оперативну інформацію про плани «нашоукраїнців». Коли про діяння хитруна дізналась служба безпеки «НУ», тому довелось несолодко. Але завдяки втручанню деяких впливових на той час людей, Сашку вдалось вискочити майже без втрат тілесного здоров’я.

Після «попадосу» Сашко лише пив і відпочивав (за гроші обдурених «помаранчевих»). Причому і напої, і «наливайки» Сашко обрав елітні. Нічний клуб «Джунглі» не раз здригались від викрутасів Дануци. У тодішніх інтернет-форумах і чатах неодноразово розповідали про п’яні виходки майбутнього «Слуги народу». Лише після того, як над Сашковим тілом перестали кружляти «чорні ворони» з «Нашої України», для нього знайшлась інша робота.  

Недорегіонал Дануца

Переживаючи за долю молодого алкоголіка Сашка Дануци і в пам’ять про його заслуги перед «Партією регіонів», тодішні «регіонали» запросили хлопця попрацювати з кіровоградською «Сильною Україною». І трошки «попрацювавши», Сашко почав непогано заробляти і там. Причому, в той самий спосіб, що і у «помаранчевих». І вже у 2010 році Дануца за чималенькі гроші підтримує этих страусов кандидата в мери Кіровограда Віктора Андрєєва, якого пізніше «зливають» під кандидата від Партії регіонів Олександра Саінсуса. Разом «зливається» і «сильна» команда, де грівся тоді наш герой Дануца

Зрозумівши, що не всі члени команди однаково корисні, Дануцу відправляють до місцевого осередку партії «Україна – вперед» Наталії Королевської. «Член» Дануца використовується для відтягування голосів у опозиції і заходить «від Наташі» до міської ради. Під час парламентської кампанії 2012 року, Дануцу використовували у якості «зупинятеля Шаталова» і одночасно «вибачателя Кальченка». Пізніше він вийде з «України – вперед» дещо багатшим, ніж раніше.

І вже у 2012 році Дануцу підбирає Партія регіонів і нарешті Сашко починає вважати себе справжнім Олександром. Але тодішні кіровоградські «донецькі» вважають Сашка «шісткою» і не довіряють нічого окрім ведення сайту kirovograd.net і наповнення контентом «Ланружу».

На «шостих» ролях у лавах Партії регіонів Дануца відверто нудьгував кілька років. Але з початком Євромайдану Сашко швидко зорієнтувався і почав потроху хейтити Януковича, одночасно підтримуючи декого з регіоналів. Коли на Майдані почались збройні протистояння, соцмережева діяльність Дануци затихла, адже Сашко обирав собі чергового «хазяїна». І знову найкращим «другом» переживаючого за долю країни Дануци став алкоголь

Заклятий «порошенківець» Дануца

Після Після впевненої перемоги Майдану, та після чергового лікування від алкоголізму Дануца знову зміг пристосуватись у місцевій політиці. Тепер маловисківського «щура» пристроїли у місцеву команду Петра Порошенка, якому у 2014 році особливо і вибирати не було з кого. Тому Петру Олексійовичу підсунули «пакетом» команду і Дануца знову міг продовжувати безбідне існування. Добряче нажився Сашко на передвиборчій кампанії «рвача» Костянтина Яриніча, потім хотів трохи відкусити і під час кампанії Андрія Райковича, але отримавши «останнє китайське попередження» від спонсорів, вирішив не зв’язуватись.

Кілька років Сашко нудьгував в ролі «члена» виконкому Кіровоградської, а потім Кропивницької міської ради, пописуючи «аналітику» на своєму сайті. Причому періодично (і небезкоштовно) Сашко медійно нападав навіть на однопартійця Андрія Райковича.

ЗЕ-замашки

І вже у 2018 році з Дануцею зв’язались емісари майбутньої партії «Слуга народу» (колишні регіонали) і запропонували стати не просто якимось «членом» виконкому, а «ЧЛЕНОМ» тіньового виборчого штабу Зеленського. Ще тоді була вигадана байка про «очільників» Зарічну та Спінула. Саме в той період усміхнений Дануца ходив по міській раді, хоча потім це назвали «… Тоді наша команда зазнала шаленого тиску з боку влади, але зупинити нас вже було неможливо - ми зробили їх разом!».

Коли Зеленський переміг у президентських перегонах, то його команда, не знайшовши нікого кращого, висунула Дануцу кандидатом у нардепи. Тобто фактично почепили на «швабру» зелену «ганчірку». І понеслось: відеоролики в «зеленському» стилі, безліч бордів та сіті-лайтів, кількість яких так і не змогли порахувати. І «день тиші», коли «забули» зняти політагітацію саме штабісти Дануци, і «дискотека для пенсіонерів», і не прибраний до цих пір бігборд з Дануцею біля обласної поліції.

Новообрана «зелена ганчірка» починає своє політичне життя у якості нардепа з «розпальцовок» перед депутатами міськради. А що потім? Залякування незгодних? Зачистки невдоволених? Бог знає, чого у Трускавці їх навчали…  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.