Прокремлівські провокатори на службі ФСБ

24 серпня 2019, 14:57
Власник сторінки
0
121

Фейкова правда

Проросійський сегмент мережі Інтернет відзначився черговою “сенсацією”. На youtube-каналі, в прямому ефірі телеканалу «Россия-24»  було поширено телепередачу під тенденційною назвою «Окопная правда». Учасники телепередачі, завлені ведучим як, нібито, представники обох сторін конфлікту на Донбасі обговорювали шляхи урегулювання конфлікту. Проте,  як становиться зрозумілим після її перегляду, цей інормаційний продукт є черговою  інформаційною провокацією, покликаною дискредитувати українську сторону, поширити в російському та українському суспільстві наратив «громадянської війни» на Донбасі та меседж необхідності укладення миру на умовах Росії та бойовиків т.зв. ДНР-ЛНР. Основною метою цієї передачі як безліч подібних на російському телебаченні є переконання аудиторії в підтримці українськими військовослужбовцями кремлівського сценарію врегулювання конфлікту на Донбасі.

Безперечно, що втілення такого сценарію у свідомість глядачів є часткою загального плану гібрідної війни проти України в інформаційному просторі, який втілюють у життя за допомогою російських спецслужб.  Характерно, що анонс телепередачі був опублікований в соціальній мережі «Facebook» на сторінці О. Мединського - одного з “героїв” вказаного телешоу (facebook.com/nemedinsky/videos/vb.100003816049264/1584310835039436), а потім  протягом доби поширений на сайтах, відомих своєю проросійською риторикою, таких як «Новостной фронт», «ДНР24», «Новости Донбасса», «Новинарня», «Еспресо», «Спілка блогерів України», «Восточній вариант».

Придивимося ретельніше к персонажам, яких російська пропаганда використала в цій інформаційній провокації в якості начебто представників українських збройних сил. Природньо, у якості представників української сторони на телепередачі виступили прокремлівсько налаштовані українські провокатори:

1. Мединський Олександр Володимирович, мешканець м.Києва – проросійський активіст, відеоблогер з Харкова, що активно поширює про кремлівські тези на підконтрольних медіаресурсах.

В 2005 році Мединський був головою харківського філіалу російського об'єднання «Євразійського союзу молоді» - організації російського шовініста Олександра Дугіна. А у у грудні 2013 року Мединський організував постачання тітушок з Харкова на 94-й виборчий округ у Київській області. Там відбувалися довибори, і тітушки були залучені до фальсифікацій на користь кандидата від «Партії регіонів» Руслана Бадаєва. Під час Євромайдану Мединський ходив по акціях та провокував активістів, що виступали проти Януковича. Заявляв, що у 2014—2015 роках брав участь у російсько-українській війні на стороні українських сил, але інформація щодо його служби на боці українських військовослужбовців залишається сумнівною. У квітні 2015 року Олександр Мединський, як голова організації «Самооборона Печерська» був знятий у сутичці із власником мобільної точки з продажу кави. За даними видання «Подробности», Мединський вимагав грошей від власників точок в районі станції метро Арсенальна. Згідно розслідування видання «Букви», організація «Самооборона Печерська» О. Мединського тісно пов'язана із організаціями «Білий молот» і «Наждак» Олега Шеремета. До складу цих двох організацій входило багато членів «Самооборони».

У листопаді 2016 року О. Мединський заснував уoutube-канал «Open Ukraine», матеріали антиукраїнської спрямованості якого активно використовуються російськими пропагандистами. Зокрема, у лютому 2017 року Мединський зробив заяву, що на Донбасі російська армія відсутня, а у Рівненські області люди «гинуть сотнями», маючи на увазі конфлікт із незаконного видобутку бурштину. З 2017 року внесений до бази Миротворця.

У 2018 році Мединський зробив заяву, що має докази використання хімічної зброї Збройними силами України. У цій заяві він звертався до президента США Дональда Трампа.

В травні 2018 року шукав політичного притулку у Фінляндії, де йому надавав підтримку Йохан Бекман, керівник представництва маріонеткової ДНР у Фінляндії.

 2. Плошкін Віталій Аркадійович – активний учасник проросійських акцій протесту.

15 жовтня 2005 року В. Плошкін був затриманий співробітниками МВС України під  час участі у акції  протесту організованою проросійською громадською організацією Конфедерація праці України ( наближена до ПСП України).

3. Грживач Олексій Олександрович – уродженець Донецьку, колишній кухар ЗСУ.

В зоні АТО проявив себе як посередній кухар — готував їжу для бійців ЗСУ, в бойових операціях безпосередньої участ не приймав.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.