Справа «Роттердам+» є помстою Коломойського

20 серпня 2019, 21:46
Власник сторінки
экс-глава НКРЭКУ
6
1454

Активізація розслідування справи «Роттердам+» є помстою членам Національної комісії з держрегулювання в сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) з боку бізнесмена Ігор Коломойського


На мою думку, вся справа – це форма помсти з боку пана Коломойського шляхом використання неефективного, некомпетентного, незаконного тиску через НАБУ та САП. Чому пан Коломойський здійснює такий тиск на незалежного регулятора? Відомо, він є власником великих споживачів електроенергії, а саме феросплавних заводів, збагачувальних підприємств. Вони є не модернізовані, мають велику енергоємність. І він за період дії прозорого ринкового ціноутворення мав недоотриманий прибуток. Ось і причина, чому тема «Роттердам+» стала такою відомою. З 2016 по 2018 рік її активно розкручували певні телеканали

Як повідомляли ЗМІ під час дії формули «Роттердам плюс», яка забезпечувала об’єктивне ціноутворення на електроенергію, феросплавні заводи, власником яких є І.Коломойський, недорахувалися 4 млрд. грн.

Формулу «Роттердам плюс» запроваджено в 2016 році. Згідно з постановою НКРЕКП № 289, в ціну електроенергії закладали вартість імпортованого вугілля, яку розраховували на підставі котирувань європейського хабу «Амстердам — Роттердам — Антверпен». Дія формули «Роттердам плюс» припинилася з 1 липня 2019 року, коли в Україні запустили новий ринок електроенергії.

Європейська асоціація вугілля та лігніту (Euracoal) підтвердила економічну обґрунтованість використання методології ціноутворення на вугілля, відомої як «Роттердам+».
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: економіка,Ігор Коломойський,вугілля
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.