”Філософський камінь” керівника ДФС Києва Людмили Демченко

01 серпня 2019, 15:06
Власник сторінки
Журналіс
0
76
”Філософський камінь” керівника ДФС Києва Людмили Демченко

Голова ДФС м. Києва Людмила Демченко має свій ”філософський камінь” – схему по перетворенню пива, газованої води, сигарет та навіть одягу на “насіння соняшника”. Безумовно з грошовою вигодою для себе.

Нині, незалежно від результатів парламентських виборів, продовжується процес реорганізації ДФС на Державну податкову та Державну митну служби України. Якщо описувати простими словами для чого це потрібно, то Державна фіскальна служба є правонаступницею Міністерства доходів і зборів України, центрального органу виконавчої влади утвореного указом екс-президента Януковича, в уряді Миколи Азарова. Керівником даної служби в 2012-2014 роках був нині біглий Олександр Клименко

Саме під крилом Клименка відбувся стрімкий злет нинішньої керівниці Головного управління ДФС м. Києва, Людмили Демченко, людини яка не дивлячись на численні скандали  продовжує займати ”солодку” посаду керівника київського ДФС. Посаду яку вона займати не має права по закону, про що свідчать данні з Єдиного державного реєстру осіб, щодо яких застосовано положення ЗУ Про очищення влади

Дані з Єдиного державного реєстру осіб щодо яких застосовано положення ЗУ Про очищення влади

Я вже описував нехитру схему повернення фіктивного ПДВ пані Демченко. Продовжимо знайомство з іншими схемами пані Людмили. За інсайдерською інформацією небайдужих колег Людмили Демченко з Головного управління ДФС м. Києва, вона покриває та отримує 2,5% з обороту нижче описаного оборудку. Фігурантами схеми є низка сільськогосподарських підприємств, що в реальності не мають жодних засобів для ведення діяльності – землі, складів, працівників та техніки. Вони створені з метою підміни номенклатури придбаного та реалізованого товару.

Ключовим підприємством схеми є ТОВ ”СМАРТ АГРО ІНВЕСТ”, що зареєстровано та перебуває на обліку в ГУ ДФС у м. Києві пані Демченко. Підприємство зареєстровано в 5-ти поверховому житловому будинку та має статутний капітал – 1 000 грн, проте лише в період 2018-2019 років, здійснило реєстрацію податкових накладних на суму майже 668 млн. гривень.

Аграрне підприємство в житловому будинку посеред столичного Печерська

ТОВ ”СМАРТ АГРО ІНВЕСТ – являється посередником між фіктивними підприємствами та підприємствами реального сектору економіки. Суттю схеми є купівля одних товарів, походження яких неможливо встановити та реалізація зовсім інших – реальних і навпаки. Як це працює?  Підприємства реального сектору економіки закуповують товари з ПДВ, наприклад алкоголь чи одяг та реалізовують його простому покупцю – фізичній особі, в магазинах. Фізичні особи, ми з вами – прості громадяни, сплачують ціну за товар з ПДВ, відповідно цей податок необхідно сплатити підприємству.

Натомість, замість того, щоб декларувати продаж закуплених товарів з доданою вартістю та сплачувати податки, компанії продають аграрному підприємству – компанії транзитеру товари – що не могли з’явитися жодним чином. Та і товарів власне цих не існує, тут важливіше гроші і особливо податковий кредит. Пізніше, вбираючи в себе максимум податкового кредиту транзитне підприємство продає товари мережі фіктивних підприємств та отримує  компенсацію ПДВ з боку территориального органу ДФС на обліку якого перебуває, в даному Головного управління ДФС у м. Києві, на чолі з Людмилою Демченко.

Детальна схема транзиту податкового кредиту між фіктивними підприємствами та реальним сектором економіки, надана інсайдером з столичної ДФС.

Якщо детальніше, то ТОВ «СМАРТ АГРО ІНВЕСТ» (ЄДРПОУ 40743126) перебуває на обліку в ГУ ДФС у м.Києві з 15.08.2016 року. Основним постачальником схемного податкового кредиту для ТОВ «СМАРТ АГРО ІНВЕСТ» є: ТОВ «Агрофірма МАЯКИ» (ЄДРПОУ 38731656), що знаходиться на обліку ГУ ДФС У Кіровоградській області та здійснює транзит схемного податковго кредиту на ТОВ «СМАРТ АГРО ІНВЕСТ» в сумі 162 471 тис.грн.. Згідно поданої звітності у підприємства 1 працюючий, відсутні основні засоби для ведення господарської діяльності, сплачено до бюджету 19 тис грн при обсязі реалізованого товару 375 931 тис. грн.. Постачальниками схемного податкового кредиту для даного транзитера є такі підприємства «пересорти»:

-  ТОВ «Ф-АГРО СЕРВІС» (ЄДРПОУ 41902105) перебуває на обліку ГУ ДФС У КІРОВОГРАДСЬКІЙ ОБЛАСТІ та здійснює придбання товару з номенклатурою «Штани джинсові для чоловіків, Спідниці текстильні з синтетики для жінок, Куртки текстильні з синтетики для чоловіків, Свинцево - кислотні акумулятори для скутерів, килими та ін.», а реалізовує товар з номенклатурою «Насіння соняшника, пшениця, ячмінь».

-  ТОВ «ПОЛІС ТРЕЙД» (ЄДРПОУ 42312037) перебуває на обліку ГУ ДФС У КІРОВОГРАДСЬКІЙ ОБЛАСТІ та здійснює придбання товару з номенклатурою «Штани джинсові для чоловіків, Спідниці текстильні з синтетики для жінок, Куртки текстильні з синтетики для чоловіків, Свинцево - кислотні акумулятори для скутерів, килими та ін.», а реалізовує товар з номенклатурою «Насіння соняшника, пшениця, ячмінь».

-  ТОВ «ГЛОБАЛ ЮНІТРЕЙД» (ЄДРПОУ 40644526) перебуває на обліку ГУ ДФС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ та здійснює придбання товару з номенклатурою «Одяг, що був у користуванні, Речі вживані несортовані, Пиво Слав. Арсенал  Міцне, Пиво Кроненбург бланк, та ін.», а реалізовує товар з номенклатурою «Насіння соняшника, маркетингові послуги».

-  ТОВ «ДАН СИСТЕМС ГРУП» (ЄДРПОУ 42545632) перебуває на обліку ГУ ДФС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ та здійснює придбання товару з номенклатурою «Штани джинсові для чоловіків, Спідниці текстильні з синтетики для жінок, Куртки текстильні з синтетики для чоловіків,  Одяг, що був у користуванні, Речі вживані несортовані та ін..), а реалізовує товар з номенклатурою «Кукурудза, розвантаження вагонів, карбамід».

-  ТОВ «ВІРЕНІУМ» (ЄДРПОУ 41173187) перебуває на обліку ГУ ДФС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ та здійснює придбання товару з номенклатурою «Сигарети в асортимені», а реалізовує товар з номенклатурою «Насіння соняшника, соя».

Всі вищезазначені компанії не мають основних засобів для ведення господарської діяльності, складських приміщень, трудових ресурсів та створені з метою підміни номенклатури придбаного та реалізованого товару.

 

Також постачанням податкового кредиту для ТОВ «СМАРТ АГРО ІНВЕСТ» займаються наступні фірми:

-                     ТОВ «ВК-ОПТ» (ЄДРПОУ 41694562) перебуває на обліку ГУ ДФС У КІРОВОГРАДСЬКІЙ ОБЛАСТІ та здійснює реалізацію товару з номенклатурою «Соняшник» на ТОВ «СМАРТ АГРО ІНВЕСТ» в сумі 132 685 тис.грн., тоді як раніше оформлювалося придбання товару з номенклатурою «тканина, туфлі, паливо авіаційне, кросівки та ін..». Згідно поданої звітності у підприємства 1 працюючий, відсутні основні засоби для ведення господарської діяльності, сплачено до бюджету 1,9 тис грн .

-                     ТОВ «ПЛАТОН СЕРВІС» (ЄДРПОУ 41269963) перебуває на обліку ГУ ДФС У М.КИЄВІ та здійснює реалізацію товару з номенклатурою «Соняшник» на ТОВ «СМАРТ АГРО ІНВЕСТ» в сумі 124 266 тис.грн., тоді як раніше оформлював придбання товару з номенклатурою «напої безалкогольні, філе куряче, гумки Дірол та ін..». Згідно поданої звітності у підприємства 1 працюючий, відсутні основні засоби для ведення господарської діяльності, сплачено до бюджету 1,9 тис грн .

-                     ТОВ «СІРІУС БЕЗПЕКА» (ЄДРПОУ 41451640) перебуває на обліку ГУ ДФС У КІРОВОГРАДСЬКІЙ ОБЛАСТІ та здійснює транзит схемного податковго кредиту на ТОВ «СМАРТ АГРО ІНВЕСТ» в сумі 74 240 тис.грн.. Згідно поданої звітності у підприємства 1 працюючий, відсутні основні засоби для ведення господарської діяльності. Постачальником схемного податкового кредиту для даного транзитера є ТОВ «Т-ПРОМ» (ЄДРПОУ 42159303), що знову ж таки перебуває на обліку ГУ ДФС У КІРОВОГРАДСЬКІЙ ОБЛАСТІ та здійснює придбання товару з номенклатурою «Сигарети в асортимені», які в подальшому якимось чином перетворюються на «Насіння соняшника, соя».

-                     ТОВ «МРІЯ ОЛЕВСЬК 2012» (ЄДРПОУ 38182008) перебуває на обліку ГУ ДФС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ та здійснює реалізацію товару з номенклатурою «Соняшник» на ТОВ «СМАРТ АГРО ІНВЕСТ» в сумі 73 929 тис.грн. Дивним чином на соняшник перетворилися «послуги по здачі в оренду, агрохімія, послуги зі збирання врожаю.». Згідно поданої звітності у підприємства 1 працюючий, відсутні основні засоби для ведення господарської діяльності.

-                     ТОВ «СІЛЬВЕРІТ» (ЄДРПОУ 41161244), що перебуває на обліку ГУ ДФС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ, здійснює реалізацію товару з номенклатурою «Соняшник» на ТОВ «СМАРТ АГРО ІНВЕСТ» в сумі 61 338 тис.грн. Магічним чином на соняшник перетворився «Напій безалкогольний Кола, пиво в асортименті», придбаний раніше. Згідно поданої звітності у підприємства 1 працюючий, відсутні основні засоби для ведення господарської діяльності.

-                     ТОВ «АБІНГДОН ПЛЮС» (ЄДРПОУ 41319851), що перебуває на обліку ГУ ДФС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ, здійснює реалізацію того самого «Соняшника» на ТОВ «СМАРТ АГРО ІНВЕСТ» на суму 61 338 тис.грн., тоді як здійснював придбання товару з номенклатурою «Напій безалкогольний Кола, пиво в асортименті». Згідно поданої звітності у підприємства 1 працюючий, відсутні основні засоби для ведення господарської діяльності.

-                     ТОВ «ДАН СИСТЕМС ГРУП» (ЄДРПОУ 42545632), компанія яка перебуває на обліку ГУ ДФС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ, здійснює придбання товару з номенклатурою «Штани джинсові для чоловіків, Спідниці текстильні з синтетики для жінок, Куртки текстильні з синтетики для чоловіків,  Одяг, що був у користуванні, Речі вживані несортовані та ін.. », а реалізовує товар з номенклатурою «Кукурудза, розвантаження вагонів, карбамід».

 

Всі вищезазначені підприємства, знову ж таки, не мають основних засобів для ведення господарської діяльності, складських приміщень, трудових ресурсів та створені з метою підміни номенклатури придбаного та реалізованого товару.

 

Діяльність ТОВ «СМАРТ АГРО ІНВЕСТ», під покровительством Голови ДФС в м. Києві Людмили Демченко, в період з 01.01.2018 по 30.04.2019 року призвела, за найбільш скромними підрахунками, до втрат Державного бюджету на суму понад 111 млн.грн.  Долю голови ДФС м. Києва, Людмили Демченко можна приблизно оцінити в проміжку 3-17 млн. гривень.

 

Важливо зазначити, що це лише одна з багатьох фінансових схем, що діють під її крилом в столиці. Незабаром ви дізнаєтесь на що здатний філософський камінь Людмили Демченко, крім соняшника.

  


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: чиновники,Київ,корупційні схеми,ПДВ,новини,фіскальна політика,фіскальний гніт чиновників
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.