Як черкаський полковник Курбет намагається пролізти до влади

17 липня 2019, 18:41
Власник сторінки
0
447
Як черкаський полковник Курбет намагається пролізти до влади
Полковник замріявся про депутатське крісло

Намагається пролізти усіма можливими і незаконними способами

Вже цього тижня відбудуться парламентські вибори, які відкриють шлях багатьом неоднозначним людям до влади та бюджетних коштів. На місце в раді по 195-округу претендує чинний керівник військового комісаріату - Євген Курбет. Варто зазначити, що вчинки цього кандидата в народні депутати мають сумнівний характер та часом порушують законодавство про передвиборчу агітацію.

Найпопулярніший округ Черкаської області

У 195-й округ, від якого й балотується загаданий кандидат, входить значна частина міста Черкаси та ще три східні райони області. Зокрема, невелике місто Чигирин та два селища Драбівка та Чернобаївка. На цих територіях зосереджене сільське господарство, тож кандидати орієнтуються саме на вирішення проблем цієї галузі, а також піднімають питання покращення інфраструктури.

Цього року район став найпопулярнішим на реєстрації кандидатів у народні депутати.

Як повідомляють спостерігачі громадської мережі ОПОРА, за мажоритарної системою на вибори зареєструвалися 27 осіб, що значно перевищує показники інших округів. Для порівняння, у 198 виборчому окрузі зареєстровано 22 особи, а найменше – на окрузі № 200 – 9 осіб.

Активісти  ледве встигають рахувати порушення

 

Кандидат ще до реєстрації в ЦВК влаштовував святкування та акції для населення, однак робив це з явними порушеннями. Так, ще 22 червня, до початку передвиборчої агітації, спостерігачі ОПОРИ зафіксували чотири білборди у Черкасах та три борди у Чигирині із рекламою Євгена Курбета без інформації про замовника, тираж та вказівок на організації, які відповідають за випуск.  Чим порушив ч. 1 ст. 70 "Про вибори народних депутатів України". У результаті активісти звернулися зі заявами до черкаського та чигиринського поліцейських відділків.

Кандидат відзначився агітацією й на святах. На святкових заходах у громадах Чорнобаївського та Чигиринського районів облаштували намет, де роздавали брендовану продукцію: кашкети, газети, блокноти тощо. Відвідувачів пригощали безкоштовною кашею та юшкою. Згодом  на офіційних сторінках зазначалося, що пригощання були за ініціативи кандидата.

Ім'я Євгена Курбета значилося й серед спонсорів фестивалю «Трипільські зорі» 29 червня у Черкасах.

Водночас  у мережі Facebook час від часу з’являються відео та фото пакунків від цього кандидата. За законами України, такі дії можна кваліфікувати як прямий підкуп виборців. Під час виступів кандидат запевняв, що боротиметься з корупцією, хоча сам став корупціонером

За час передвиборчої агітації кандидат роздавав усе: поліси, паски, окуляри і навіть пакети посівного насіння з креативними назвами, серед яких – “Чоловіча сила”, “Черкаський ковбой”, “Пахучий лідер” тощо.

 

Сумнівне фінансування

Враховуючи усі засоби просування, Євген Курбет витратив значні кошти на свою передвиборчу компанію. Під час виступів він запевняє, що заходи ініційовані громадською ініціативою “ЛАД”. Зі слів кандидата, він є засновником цієї організації. Однак за офіційними даними сайту Youcontrol директором є Олексій Заволокін, а сам Курбет не значиться навіть серед власників.

Відповідно до задекларованого майна, кандидат у народні депутати немає значних власних коштів на проведення такої масштабної  кампанії. За рік пан Євген заробив 226 578 гривень за основним місцем роботи та ще 6727 гривень за надання майна в оренду. Натоміст, разом з дружиною посадовець має квартиру, два будинки, п’ять земельних ділянок, гараж та автомобіль Nissan Tiida.

Жителі Черкас кажуть, що фінансують кандидата місцеві багатії, а інші запевняють, що фінанси на проведення передвиборчої кампанії Євген Курбет зібрав хабарами за надання військового білету. Наразі офіційних підтверджень цих версій немає як і віри у те, що цей кандидат буде чесним народним депутатом.

 

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.