Воєнком Черкащини «засіває» округ подарунками від чужої громадської організації

14 липня 2019, 18:32
Власник сторінки
0
121

Справжнє обличчя Євгена Курбета

В останні дні перед виборами до Верховної Ради кандидати в народні депутати намагаються бути максимально активними. Хтось намагається привернути увагу до своєї персони за допомогою білбордів, хтось – роздачею «гречки» та іншим одноразовим непотребом, який кожен свідомий українець відмовиться брати. І якщо більшість кандидатів мають масштабний капітал, який можна побачити в їх декларації та трошки заспокоїтися щодо його походження, то дехто робить подарунки не за свій кошт, і не за партійний, а за рахунок громадських організацій. Поки активісти та члени «ГОшок» нервово пишуть проекти для отримання грантів, звітують за кожну витрачену копійку та шукають гроші бодай для оренди більш-менш пристойного офісу, кандидат по 195-му округу Євгеній Курбет щедро підкуповує голоси виборців за допомогою громадської організації «ЛАД». Журналісти дізнавалися про те, як реагують офіційні громадянські спостерігачі на дії кандидата, та більш детальніше вивчили статки Курбета.


Полковник, який після початку війни на Донбасі зажив краще, ніж генерали

В усіх цивілізованих країнах, де ведуться військові дії, керівний склад військових країни та на місцях точно не збагачується. Він приділяє увагу здобутку перемоги та захищає країну. Цей принцип діє всюди, окрім нашої неньки-України, бо тільки тут за роки війни кількість генералів може збільшитися на півсотні, а військові комісари з зарплатою в 15 тисяч можуть придбати собі Лексуси. Не винятком з правила став і кандидат в нардепи Євгеній Курбет, який, згідно з декларацією в 2016 році мав заробітну плату в розмірі 15 000, але назбирав достатньо коштів за відкоси призовників від армії та інших «секретних джерел» на гектари землі в селі Красенівка Черкаської області за 96 тисяч гривень, а також невеличкий будиночок на 250 квадратних метрів. Звідкільсь у дружини комісара, звичайної пенсіонерки, в декларації за 2018 рік з’являється автомобіль Nissan 2008 року випуску, вартістю понад 120 тисяч гривень, а також будинок на 200 квадратів.  Серед майна кандидата в погонах  та його дружини ще декілька земельних ділянок, які знаходяться у власності родини Курбета. Цікаво, чи може людина, яка живе на досить скромну зарплату та пенсію дружини накопичити на таку кількість майна? (якщо є поради – діліться в коментарях).

Хто платить за передвиборчий гречаний бенкет? 

Низка громадянських спостерігачів ще з початку цього року  фіксують численні факти підкупу жителів Черкаської області громадською ініціативою «ЛАД» та Євгеном Курбетом, зокрема.   Спостерігачі громадянської мережі «ОПОРА» почали спостерігати за діяльністю недокандидата ще з моменту створення ініціативи «ЛАД» - грудень 2018 року. «Натхненник» «ЛАДу» Євгеній Курбет закцентував увагу, здебільшого, на сільських жителях, роздаючи насіння овочів, паски та окуляри. Наразі Курбет продовжує проводити незаконну агітацію та підкупи виборців. Люди отримують продуктові набори, а діти морозиво з агітматеріалами про кандидата в нардепи та громадську ініціативу «ЛАД». Однак за виборчим законодавством та за законами моралі, такі вчинки  були і є незаконними.

До того ж, згідно з даними сервісу Youcontroul, стає очевидним, що кандидат в народні депутати Євгеній Курбет не має жодного відношення до закупівлі подарунків та до громадської ініціативи «ЛАД». У переліку засновників організації числиться Олексій Заволокін, який раніше двічі подавав декларацію на начальника рибного агентства області.

 

 

 

Питання щодо того, хто фінансує громадську організацію та спонсує активні підкупи виборців Євгена Курбета, наразі залишається відкритим. Наразі активні жителі округу планують звертатися за фактами підкупів до правоохоронних органів.

 

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.