Про дебати

20 квітня 2019, 15:09
Власник сторінки
Народний депутат України, заступник лідера Радикальної партії Олега Ляшка
2
559

1. Все, що сказав Порошенко про Зеленського - правда. І все, що сказав Зеленський про Порошенка - теж правда.



2. Головні «зашквари» обидвох кандидатів - маніпуляції опонентів і наслідки вже сформованої навколо них громадської думки, яка зробили ці факапи вірусними більше, ніж це зробили штаби. Люби, Боже, правду. Ставши спиною до людей, Порошенко на колінах цілував руку Тані Ричковій, чоловік якої загинув на фронті. І це було красиво. проте, ненависть більшості людей до влади це медійно знівелювала. А фраза Зеленського про «повстанців» була цитатою читача. Тим паче, Петро Олексійович теж називав промосковських терористів «повстанцями».

3. Дебати програли обидвоє. І ніяких «в одні ворота» тут не було. Передивився двічі, Зеленський теж програв. Але програвав свідомо, різко змінивши риторику: дякував бійцям на фронті, ставав перед родинами загиблих на коліна, говорив про заслуги Патріарха Філарета, майже весь час говорив українською. Тобто він (це моя суб’єктивна думка) втратив частину ватної аудиторії с в і д о м о, але вибив у опонента головний козир - протиставлення себе як проукраїнського кандидата загрозі русского міра. Себто Зеленський теж програв, але опонента цим добив.

4. При всіх моментах Порошенко веде себе бійцем і не йде з поля болю. Але спрацювало айкідо. Він, схоже, взагалі не готувався до дебатів, знаючи свої переваги над опонентом. Зеленський натомість - це було видно - витратив ці майже три тижні на підгтовку.

5. Усі думали, що Петро Олексійович виграє риторику, а Володимир Олександрович - аудиторію. Вийшло навпаки. Штаб Зе на публіку, ймовірно, взагалі забив, а штаб Пороха - навпаки мобілізувався. Так, там були звезені на автобусах бюджетники і студенти, але гіперактивність щирих порохоботів це в значній мірі перебивала. А от риторику вони програли (див.пункт 4).

6. Результат виборів був очевидним вже два тижні тому. Але через зміну риторики втратить і Зеленський (ватна аудиторія, див.пункт 3). А Порошенко втратить через ідіотизм із дзвінками людям - це воістину дебільна в наш час технологія. Певен, буде неймовірна кількість громадян, які просто не прийдуть на вибори або зіпсують бюлетні.

8. Масових фальсифікацій не буде. Відповідальні за це на місцях чиновники і силовики просто не ризикнуть після результатів першого туру.

9. Розігнати парламент у Зеленського не вийде, а до осені прийдуть перші розчарування, і буде суттєве падіння, яке спровокує парламентську республіку, якщо цей процес не почнеться раніше (швидше - так). Одначе, і Порошенко теж не зреваншує, а стане одним з двох політичних динозаврів, що їх змусили вимерти ці вибори.

10. А Майкл Доббс переїде жити в Україну.



Андрій Лозовий,
Народний депутат України,
Заступник лідера фракції Радикальної партії Олега Ляшка
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: президент,парламент,Радикальна партія,дебати,Україна,Олег Ляшко,Андрій Лозовий,Петро Порошенко,фракція РПЛ,Володимир Зеленський
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.